avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent reinsertie dupa CCC 1 an
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent reinsertie dupa CCC 1 an

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca s-a modificat legea conform careia mamele care au optat pentru CCC de 1 an si revin la serviciu inainte ca copilul sa implineasca 1 an primesc un stimulent lunar de 500 ron pana face copilul 2 ani. Fetita mea face 1 an pe 10 aprilie 2012 si vreau sa revin la serviciu cu cateva zile inainte. De la Agentia de prestatii sociale mi s-a spus ca sistemul informatic nu permite sistarea platii indemnizatiei decat cu minim 31 de zile inainte sa faca copilul 1 an, prin urmare ar trebui sa revin la serviciu cu 1 luna inainte de a face copilul 1 an. De asemenea, mi s-a spus tot de acolo ca nu exista nicio norma scrisa care sa prevada acest lucru, este o regula interna pentru a evita riscul ca mamele care cer sistarea indemnizatiei sa nu primeasca si indemnizatie si salariu simultan... Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielaiordache , utilizator 11:25, 6 Martie 2012
Legea nu s-a schimbat.
Este excesiva cerinta agentiei, pentru ca sistemul informatic nu prevaleaza fata de lege...
Dupa lege, va puteti intoarce la lucru si cu o zi inainte de aniversarea de un an a copilului, si tot primiti stimulent.
Daca totusi puteti sa reveniti la munca inainte cu o luna, atunci veti evita posibile incurcaturi birocratice.
Se pare ca exista o modificare a OUG 124/2011 emisa zilele trecute care ar cuprinde aceasta informatie. Asa mi s-a spus de la Agentia de Prestatii Sociale, cand am sunat din nou... Nu gasesc insa textul acestei modificari...
OUG nr.124/2011 a fost emisa anul trecut ... modificarea este urmatoarea:
art. 7. -
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani
......

Asadar, modificarea nu face nicio refererire la un anumit termen privind solicitarea de a beneficia de stimulentul de insertie ...
Am inteles. Ar trebui sa spuna cineva si functionarilor de la Agentia de prestatii sociale ca fac un abuz in acest caz. Eu o voi face cu siguranta, dar pana obtii (daca obtii) castig de cauza intr-o astfel de problema trec luni bune, asa ca voi face eforturi ca sa revin la serviciu cu 1 luna inainte sa implineasca fetita 1 an si sa nu am de-a face cu modul abuziv de a aplica legea care se practica in aceasta institutie.
De altfel, aceeasi institutie mi-a calculat gresit (in minus cu aproape o treime din valoarea totala) indemnizatia de crestere a copilului. Tot dumneavoastra (freelis) m-ati sfatuit sa insist cu contestarea valorii indemnizatiei. Am contestat-o la aceasta institutie, mi s-a raspuns ca nu am dreptate, am solicitat decizia de stabilire a indemnizatiei, am contestat-o si pe aceasta si s-a solutionat in favoarea mea prin Legea contenciosului administrativ, dupa aproape 7 luni... Asa ca...
Nu pot decat sa va felicit pentru ca ati luptat pentru drepturile dvs si intr-un final acest efort v-a fost rasplatit cu castigarea litigiului ...=D>

Parerea mea este sa depuneti oficial o sesizare in scris si in functie de raspuns sa atacati in instanta decizia lor ...

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului AndreeaB28 AndreeaB28 Buna ziua. sunt in concediu de crestere a copilului din luna martie a acestui an. incepand cu ianuarie 2014 as dori sa ma intorc la serviciu. am optat pentru ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie vs luna celuilalt parinte Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, In timpul CIC 2 ani, o salariata realizeaza venituri -> beneficiaza de stimulent de insertie. Copilul s-a nascut in 12.07.2014, ea si-a reluat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil cu handicap cretu01 cretu01 Buna seara! Sunt in concediul de crestere a baietelului meu in varsta de 1 an si 8 luni (nascut in iunie 2012). Cand avea varsta de 1 an (iunie 2013), ... (vezi toată discuția)