Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca s-a modificat legea conform careia mamele care au optat pentru CCC de 1 an si revin la serviciu inainte ca copilul sa implineasca 1 an primesc un stimulent lunar de 500 ron pana face copilul 2 ani. Fetita mea face 1 an pe 10 aprilie 2012 si vreau sa revin la serviciu cu cateva zile inainte. De la Agentia de prestatii sociale mi s-a spus ca sistemul informatic nu permite sistarea platii indemnizatiei decat cu minim 31 de zile inainte sa faca copilul 1 an, prin urmare ar trebui sa revin la serviciu cu 1 luna inainte de a face copilul 1 an. De asemenea, mi s-a spus tot de acolo ca nu exista nicio norma scrisa care sa prevada acest lucru, este o regula interna pentru a evita riscul ca mamele care cer sistarea indemnizatiei sa nu primeasca si indemnizatie si salariu simultan... Multumesc.
Va multumesc.
Se pare insa ca a aparut la 1 februarie 2012 aceasta HG 57/2012 din care eu inteleg ca ar trebui sa se revina la serviciu cu 3 luni inainte sa implineasca 1 an copilul pentru a primi acel stimulent de 1 ISR (500 ron)... Am inteles eu corect?...
Ok, multumesc... La cat de dezamagita sunt de experienta cu indemnizatia, nu mai am incredere in legi si, mai ales, in modul de aplicare al acestora de catre functionarii romani. Asa ca voi face un efort si voi reveni la serviciu cu 1 luna inainte de a face 1 an copilul, sper ca asa scade riscul de a nu mi se aproba dosarul... Imi cer scuze pentru pesimism si apreciez raspunsurile dumneavoastra.