Buna ziua,
In timpul CIC 2 ani, o salariata realizeaza venituri -> beneficiaza de stimulent de insertie. Copilul s-a nascut in 12.07.2014, ea si-a reluat activitatea in 17.08.2015.
Pe ce perioada va beneficia (cf vechii legi) de stimulentul in cauza: 12.06.2016 sau pana cand copilul implineste 2 ani, respectiv 12.07.2016?
Intreb asta pt ca imi e neclar acest aspect, corelat cu faptul ca tatal era obligat (sau i se suspenda indemnizatia) sa intre in CIC o luna.
Cf HG57/2012
(6) Prevederile alin. (1) -(5) nu se aplică în situaţia în care persoana îndreptăţită
solicită numai acordarea stimulentului de inserţie sau acesta este solicitat cu cel
puţin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an ori cu 6 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
Deoarece tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci mama nu va primi stimulentul de insertie in ultima luna (rezervata tatalui copilului).
Am sunat la Agentia de plati si prestatii sociale si mi s-a comunicat faptul ca in situatia de fata, se beneficiaza de stimulentul in cauza pana la data la care copilul implineste 2 ani.
Chiar a accesat informatiile de pe CNP-ul persoanei in cauza si mi-a confirmat acest lucru.
Baza legala e exact cea invocata de mine?
Eu traiam cu impresia ca daca angajata in cauza si-a reluat activitatea cu 6 luni inainte ca acest copil sa implineasca 2 ani, va beneficia de stimulent pana la finalul CCC, fara obligatia tatalui de a intra in CCC o luna.
Daca asa vi s-a spus de la AJPIS trebuie sa o luati ca atare dar era bine daca puneati intrebarea pe e-mail si sa primiti un raspuns oficial pe care sa il pastrati pentru cazul in care raspunsul a fost eronat.
Am sunat si la Primaria de care apartine salariata si mi s-a spus exact ceea ce va comunicam mai sus:
Faptul ca daca s-a optat pt CIC 2 ani si salariata a reluat activitatea mai repede cu cel putin 6 luni inainte ca bebe sa implineasca 2 ani -> se beneficiaza de stimulentul de insertie pana cand copilul implineste 2 ani.
Dar nu regasesc niciunde acest articol in legislatie, nici in OUG 111/2010, nici in HG 57/2012, care modifica OUG 111/2010, nici in OUG 124/2011.
Ma puteti ajuta?
Stimulent de insertie
maya777
Am si eu o nelamurire legata de stimulentul de insertie.
Am optat pentru concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, iar acum cand copilul a ... (vezi toată discuția)