avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie vs luna celuilalt parinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie vs luna celuilalt parinte

Buna ziua,
In timpul CIC 2 ani, o salariata realizeaza venituri -> beneficiaza de stimulent de insertie. Copilul s-a nascut in 12.07.2014, ea si-a reluat activitatea in 17.08.2015.
Pe ce perioada va beneficia (cf vechii legi) de stimulentul in cauza: 12.06.2016 sau pana cand copilul implineste 2 ani, respectiv 12.07.2016?
Intreb asta pt ca imi e neclar acest aspect, corelat cu faptul ca tatal era obligat (sau i se suspenda indemnizatia) sa intre in CIC o luna.
Cf HG57/2012
(6) Prevederile alin. (1) -(5) nu se aplică în situaţia în care persoana îndreptăţită
solicită numai acordarea stimulentului de inserţie sau acesta este solicitat cu cel
puţin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an ori cu 6 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

Daca puteti, precizati-mi, va rog si baza legala.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 08:30, 26 Mai 2016
Deoarece tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci mama nu va primi stimulentul de insertie in ultima luna (rezervata tatalui copilului).
Am sunat la Agentia de plati si prestatii sociale si mi s-a comunicat faptul ca in situatia de fata, se beneficiaza de stimulentul in cauza pana la data la care copilul implineste 2 ani.

Chiar a accesat informatiile de pe CNP-ul persoanei in cauza si mi-a confirmat acest lucru.

Baza legala e exact cea invocata de mine?

Eu traiam cu impresia ca daca angajata in cauza si-a reluat activitatea cu 6 luni inainte ca acest copil sa implineasca 2 ani, va beneficia de stimulent pana la finalul CCC, fara obligatia tatalui de a intra in CCC o luna.
Daca asa vi s-a spus de la AJPIS trebuie sa o luati ca atare dar era bine daca puneati intrebarea pe e-mail si sa primiti un raspuns oficial pe care sa il pastrati pentru cazul in care raspunsul a fost eronat.
Am sunat si la Primaria de care apartine salariata si mi s-a spus exact ceea ce va comunicam mai sus:
Faptul ca daca s-a optat pt CIC 2 ani si salariata a reluat activitatea mai repede cu cel putin 6 luni inainte ca bebe sa implineasca 2 ani -> se beneficiaza de stimulentul de insertie pana cand copilul implineste 2 ani.

Dar nu regasesc niciunde acest articol in legislatie, nici in OUG 111/2010, nici in HG 57/2012, care modifica OUG 111/2010, nici in OUG 124/2011.
Ma puteti ajuta?
Tot de la Primarie sa va spuna si care este baza legala a afirmatiei facute.

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Anca_Lamba Anca_Lamba Am optat pt CCC pana la implinirea varstei de 1 an. Pe 02.03.2015 mi-am reluat activitatea, cu 1 luna si 2 zile inainte de a implini copilul 1 an. Tatal a ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie maya777 maya777 Am si eu o nelamurire legata de stimulentul de insertie. Am optat pentru concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, iar acum cand copilul a ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Ralucanda Ralucanda Buna ziua, Copilul meu s-a nascut in 23.02.2014 si eu in 22.01.2015 mi-am reluat activitatea pentru a benificia de cei 500 lei/luna pana la implinirea ... (vezi toată discuția)