avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie vs luna celuilalt parinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie vs luna celuilalt parinte

Buna ziua,
In timpul CIC 2 ani, o salariata realizeaza venituri -> beneficiaza de stimulent de insertie. Copilul s-a nascut in 12.07.2014, ea si-a reluat activitatea in 17.08.2015.
Pe ce perioada va beneficia (cf vechii legi) de stimulentul in cauza: 12.06.2016 sau pana cand copilul implineste 2 ani, respectiv 12.07.2016?
Intreb asta pt ca imi e neclar acest aspect, corelat cu faptul ca tatal era obligat (sau i se suspenda indemnizatia) sa intre in CIC o luna.
Cf HG57/2012
(6) Prevederile alin. (1) -(5) nu se aplică în situaţia în care persoana îndreptăţită
solicită numai acordarea stimulentului de inserţie sau acesta este solicitat cu cel
puţin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an ori cu 6 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

Daca puteti, precizati-mi, va rog si baza legala.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 08:30, 26 Mai 2016
HG nr. 52 din 19 ianuarie 2011 (*actualizată*)pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor (actualizată la data de 27 august 2015)

[ link extern ]

Alin. (6) al art. 4^1 a fost modificat de pct. 5 al art. III din HOTĂRÂREA nr. 1.291 din 18 decembrie 2012, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 897 din 28 decembrie 2012.
Va multumesc frumos pentru ajutorul acordat!

Atunci cei de la Agentia de Plati, precum si cei de la Primarie au avut dreptate, doar ca temeiul legal invocat a fost unul gresit.

Avand in vedere cele expuse, eu inteleg faptul ca salariata in cauza va beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea a 2 ani de catre copil (deocamdata nu iau in calcul noile prevederi, care ar putea prelungi acest stimulent chiar pana la 3 ani). Corectati-ma daca gresesc. Daca lamuresc acest aspect, inchei subiectul, care este f interesant de altfel si poate de interes si pentru alti utilizatori :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Anca_Lamba Anca_Lamba Am optat pt CCC pana la implinirea varstei de 1 an. Pe 02.03.2015 mi-am reluat activitatea, cu 1 luna si 2 zile inainte de a implini copilul 1 an. Tatal a ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie maya777 maya777 Am si eu o nelamurire legata de stimulentul de insertie. Am optat pentru concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, iar acum cand copilul a ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Ralucanda Ralucanda Buna ziua, Copilul meu s-a nascut in 23.02.2014 si eu in 22.01.2015 mi-am reluat activitatea pentru a benificia de cei 500 lei/luna pana la implinirea ... (vezi toată discuția)