Am si eu o nelamurire legata de stimulentul de insertie.
Am optat pentru concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, iar acum cand copilul a implinit 4 luni am reluat activitatea.
Intrebarea mea este daca o sa beneficiez de stimulent de insertie, tinand cont de legea 166/2012 potrivit careia pers. care benefiaza de concediu pentru cresterea copilului de 2 ani, daca obtin venituri supuse impozitului DUPA implinirea de catre copil a varstei de un an POT BENEFICIA de stimulent de insertie pana ce copilul va implini varsta de 2 ani.
Repet ca copilul meu are doar 4 luni. Oare o sa iau stimulentul de insertie doar dupa ce va avea copilul 1 an?
Va multumesc anticipat!
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani puteti sa beneficiati de stimulentul de insertie numai daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
2. - Daca ati reluat activitatea acum, CCC este suspendat asa ca il puteti relua oricand, inainte de a implini copil 1 an, si apoi il suspendati iar, dupa ce implineste copilul 1 an, si veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.
- Inca nu au aparut Normele modificate, de aplicare a OUG 111/2010, dar nu cred ca voi fi contrazis de ele in legatura cu ce am spus aici.
Ccc
Monica21
Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)