avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Am si eu o nelamurire legata de stimulentul de insertie.
Am optat pentru concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, iar acum cand copilul a implinit 4 luni am reluat activitatea.
Intrebarea mea este daca o sa beneficiez de stimulent de insertie, tinand cont de legea 166/2012 potrivit careia pers. care benefiaza de concediu pentru cresterea copilului de 2 ani, daca obtin venituri supuse impozitului DUPA implinirea de catre copil a varstei de un an POT BENEFICIA de stimulent de insertie pana ce copilul va implini varsta de 2 ani.
Repet ca copilul meu are doar 4 luni. Oare o sa iau stimulentul de insertie doar dupa ce va avea copilul 1 an?
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: maya777 , utilizator 08:32, 31 Octombrie 2012
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani puteti sa beneficiati de stimulentul de insertie numai daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.

2. - Daca ati reluat activitatea acum, CCC este suspendat asa ca il puteti relua oricand, inainte de a implini copil 1 an, si apoi il suspendati iar, dupa ce implineste copilul 1 an, si veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.
- Inca nu au aparut Normele modificate, de aplicare a OUG 111/2010, dar nu cred ca voi fi contrazis de ele in legatura cu ce am spus aici.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere ccc florian-florian florian-florian se poate intrerupe concediul de crestere copil? (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului Rusu_Mihaela_91 Rusu_Mihaela_91 Buna ziua.am o intrebare,pe 10.08.2014 copilul meu face 1anisor si vreau sa ma intorc la munca,mentionez ca acum 1 an cand am depus dosarul am ales sa stau ... (vezi toată discuția)