avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere ccc

se poate intrerupe concediul de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:38, 10 Februarie 2014
1. Concediul crestere copil (CCC) se poate suspenda si relua oricand doriti dvs. numai ca s-ar putea ca angajatorul sa nu fie de acord cu aceasta miscare, cand in CCC, cand iar la serviciu.

2. - Daca reluati activitatea inainte de a se termina CCC veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

3. Pentru a va da un raspuns mai sigur spuneti pentru care varianta de CCC ati optat, pentru pana la varsta de 1 an sau pentru pana la varsta de 2 ani a copilului si de ce doriti sa intrerupeti CCC?
am optat pentru ccc pina la 2 ani pentru ca sotia a nascut prin cezariana si acum as vrea sa-l intrerup pentru ca nu prea ne descurcam financiar.multumesc mult!
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.

2. Puteti sa reluati activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar, in acest, caz, veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

3. Cand veti relua activitatea se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

4. Cand veti dori sa solicitati stimulentul de insertie va prezentati la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)