avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua,

Copilul meu s-a nascut in 23.02.2014 si eu in 22.01.2015 mi-am reluat activitatea pentru a benificia de cei 500 lei/luna pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Cererea pt stimulent a fost depusa in data de 26.01.2015.
In data de 09.04.2015 mi-au intrat pe card 805 ron reprezentand alocatie de 200 lei pt luna martiesi 605 stimulentul de insertie.
Stiu ca stimulentul se acorda incepand cu ziua urmatoare reluarii activitatii (inainte de implinirea varstei de 11 luni).
Tatal nu si-a luat concediu in ultima luna.
Mi-ati putea spune va rog de ce am primit doar 605 lei din cei 1128?

Calculul meu:
500 : 31 (nr zile din ianuarie) = 16 x 8 (nr de zile lucrate in ianuarie) = 128 + 500 (luna febr) + 500 (luna martie) = 1128.
Tin sa precizez ca suntem 3 colege de birou (copiii nostri sunt nascuti la 1 saptamana diferenta) si numai mie imi lipseste stimulentul pe o luna. Toate ne-am depus la timp dosarul, sotii nu au stat acasa cu copiii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:08, 20 Aprilie 2015
Intrebati la AJPIS, posibil sa fie o eroare.
Multumesc! Am fost la AJPIS si din pacate raspunsul a fost...unul balbait. Eu n-am gasit nicaieri scris ca daca nu-si ia tata acea luna ca sa stea cu copilul ... mama n-ar mai primi stimulentul de insertie. E meritul mamei.
1. Deoarece o luna de CCC este rezervata tatalui copilului acesta luna se reduce din CCC al dvs.

2. Asadar nu puteti beneficia de stimulentul de insertie in luna de CCC care este rezervata tatalui copilului.

3. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
...
(4) In situatia prevazuta la art. 4.1 alin. (1) si (2), daca solicitarea concediului de cel putin o luna se produce in ultima luna inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, stimulentul de insertie se acorda incepand cu implinirea de catre copil a varstei de un an persoanei indreptatite care a solicitat initial dreptul, daca aceasta realizeaza venituri profesionale, cu respectarea prevederilor art. 7 alin.(1).
...

4. Daca vreti un raspuns oficial puteti sa va adresati la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Adevarat a Inviat!

Corect, doar ca am citit si HG 57/2012 in care se spune ca eu am acest drept.

Nu ma autosesizam daca cele 2 colege de birou (intre copiii nostri este o dif de 2 sapt) nu primeau banii si pe luna in care nici sotii lor nu au stat in CCC.

Va multumesc pentru raspunsuri!
1. - S-ar putea sa li se ceara sa restituie banii daca nu li se cuveneau.
- Poarte sotii lor nu indeplineau conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Care este articolul din HG 57/2012 care spune ca aveti acest drept (poate ma insel eu si aveti dvs. dreptate)?

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulent de insertie inainte de implinirea varstei de 1 an lolevlad lolevlad Buna ziua, ma interesaeaza cum se acorda stimulentul de insertie in cazul reluarii serviciului de catre mama inainte cu 1 luna de implinirea varstei de 1 an ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)