Buna ziua,
In timpul CIC 2 ani, o salariata realizeaza venituri -> beneficiaza de stimulent de insertie. Copilul s-a nascut in 12.07.2014, ea si-a reluat activitatea in 17.08.2015.
Pe ce perioada va beneficia (cf vechii legi) de stimulentul in cauza: 12.06.2016 sau pana cand copilul implineste 2 ani, respectiv 12.07.2016?
Intreb asta pt ca imi e neclar acest aspect, corelat cu faptul ca tatal era obligat (sau i se suspenda indemnizatia) sa intre in CIC o luna.
Cf HG57/2012
(6) Prevederile alin. (1) -(5) nu se aplică în situaţia în care persoana îndreptăţită
solicită numai acordarea stimulentului de inserţie sau acesta este solicitat cu cel
puţin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an ori cu 6 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
1. Art.4^1, alin. (6) din Normele de aplicare a OUG 111/2010 se aplica numai in cazul in care se solicita direct stimulentul de insertie sau, in cazul optiunii CCC pana la varsta de 1 an, acesta se solicita cu cel putin 3 luni inainte de a implini copilul 1 an.
2. In cazul de fata optiunea initiala a fost de CCC pana la varsta de 2 ani.
Aveti dreptate, dl Tudor. Doar ca articolul pe care l-am invocat eu, are o precizare in plus, de care mi-a spus si functionarul primariei (invocand totusi articolul gresit).
Este de actualitate ceea ce am specificat eu?
Aceasta:
"cu 6 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani"
In varianta expusa initial, nu era cuprinsa de HG-ul in cauza. Si nu stiu daca aceasta e varianta promulgata.
Varianta "cu 6 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani" nu exista in Normele de aplicare a OUG 111/2010 (aprobate prin HG 57/2011).
Stimulent de insertie
maya777
Am si eu o nelamurire legata de stimulentul de insertie.
Am optat pentru concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, iar acum cand copilul a ... (vezi toată discuția)