avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelasoltinschi

Activitate mihaelasoltinschi

Multumesc pentru mesaj.
Am facut o asigurare de calatorie pentru mine si sotul meu. Sotul meu a avut o problema de sanatate care a necesitat o interventie chirurgicala de urgență. Am anuntat la numarul de telefon evenimentul. Ni s-a spus să așteptam telefonul lor dar au spus că nu au in zona respectivă clinici partenere. Am mers la Spitalul de Urgență a fost internat și operat. Am achitat spitalizarea. Am trimis factura de plată și alte documente medicale pe care le-am primit la externare. Ne-au spus vor face rambursarea cheltuielilor la intoarcerea in țară. Acum pretind diferite documente medicale cum ar fi fișa medicală de la medicul de familie respectiv istoricul medical de când s-a înscris la medicul de familie invocând fel și de motive. Vă rog să mă îndrumați cum să procedez. Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția contract comodat
apartament.
Răspuns la discuția chirii
Pentru incheierea unui contract de comodat ca propietar la ce riscuri ma supun daca chiriasul este din alt stat.
as vrea sa stiu la ce riscuri ma supun incheind un contract de comodat cu o persoana din republica moldova?
Răspuns la discuția chirii
De acord, dar dupa ce l-am inregistrat la finante, si la o luna pleaca, ce mai pot face, platesc in continuare impozit timp de un an?
Răspuns la discuția chirii
In cat timp trebuia facut contractul respectiv? Din legea codului fiscal 2011 am inteles ca trebuie sa ai 5 contracte in derulare ca persoana fizica si apoi sa fie declarate la finante.
Răspuns la discuția chirii
Ei spun ca nu doar ca au trecut pe acolo cate o ora doua. Fostul lor tutore ne ameninta cu plangeri penale de inselaciune, ca acum sa aflam ca banii de chirie si garantie au fost dati de el, cu toate ca nu a avut nici o implicare personala in momentul inchirieri, iar acum dupa o luna cere toata suma inapoi.
Răspuns la discuția chirii
Nu vor doar garantia ci si chiria pe luna precedenta pe motiv ca nu au locuit in apartament, cu toate ca cheia le-a fost predata la inceputul luni septembrie, am fost de acord sa le restituim garantia dar vor si chiria.
Discuție chirii
Am inchiriat un apartament de doua camere la trei tineri proveniti din plasament avand varste cuprinse intre 21 si 22 de ani spunand ca sunt angajati. Am inchiriat ap. pe o perioada de 12 luni, iar dupa o luna au renuntat. Mi-au achitat chiria pe o luna plus garantia, iar acum sunt amenintata ca ma da in judecata daca nu le restitui complet chiria si garantia. Mentionez ca nu am incheiat nici un contract intre parti.Banii sunt ceruti inapoi de fostul lor tutore pe care nici macar nu il cunosc, spunand ca banii sunt ai lui.
Ce ma sfatuiti in acest caz?