Multumesc pentru raspuns, inteleg deci, ca reducerile acordate pentru grupa de munca se calculeza doar in momentul in care se solicita iesirea la pensie pentru limita de varsta si stagiu de cotizare efectuat si nu in momentul in care se solicita pensionarea anticipata partiala.
As dori sa aflu definitia stagiului complet asimilat, in conditiile in care tatal meu doreste solicitarea pensionarii anticipate partiale.
Mentionez ca este nascut in anul 1951, are un total stagiu de cotizare realizat de 38 de ani 11 luni si 3 zile; din care in gr. I (lg. 3/1977) : 3 ani 10 luni 22 zile; in gr II (Lg. 3/1977) 11 ani 11 luni 1zile; conditii normale de lucru : 16 ani 1 luna 9 zile; sector agricol 1 an (din care suprapunere sect stat + agricol 1 an); stagiu asimilat 2 ani 6 luni si 11 zile.
In conformitate cu legislatia in vigoare stiu ca stagiul complet de cotizare pentru a solicita pensia anticipat partiala este de minim 35 de ani; intrebarea este daca tatal meu, cu cele descrise anterior indeplineste cuantumul minim pentru a putea solicita acest timp de pensionare.