foneagheorghe a scris:
Buna ziua,
Nepotul meu are Cabinet de avocat, autorizat de Baroul Bucuresti in baza legii 51/1995 si totodata mai are si Cabinet individual de insolventa, autorizat de U.N.P.I.R., Filiala Bucuresti, in baza legii 86/2006. Functioneaza pe ambele Cabinete ca P.F.A. avand acelasi C.I.F.Declaratiile de venit estimat si venit realizat anual se depun la Fisc separat pe fiecare din cele doua cabinete. De asemenea Fiscul emite decizi de impunere separat pe fiecare Cabinet. Contabilitatea se tine in partida simpla pentru fiecare Cabinet existand RJIP si registru inventar separat pe fiecare Cabinet. Taxele si celelalte oblgatii, catre Barou, UNPIR, sanatate etc. se platesc separat pe cele doua Cabinete in functie de situatiile financiare rezultate din contabilitatea separata a celor doua Cabinete.
Intrebarea este urmatoarea: pragul de 35000 euro ,cand apare oblgatia declarari ca platitor de TVA, cum se determina?. Se insumeaza incasarile separat pe fiecare cabinet sau se cumuleaza aceste incasari pe ambele cabinete si cand se atinge suma de 119000 lei devine platitor de TVA?
In discutia avuta cu Inspectorul de la Fisc, la care este arondat nepotul meu, sa facut afirmatia ca nu se cumuleaza incasarile ci numai daca unul din Cabinete atinge aceasta cifra, acela devine platitor de TVA.
Am rugamintea, daca cineva ma poate lamuri cum se procedeaza, pentru ca s-ar putea ca Inspectorul de la Fisc sa nu fie exact pe problema.
Va multumesc mult.
Va multumesc D-na Cornelia pentru raspuns. Am intervenit mai tarziu ca inca nu cunosc modul de operare pe acest forum. Nepotul meu s-a mai linistit privind tema respectiva .Totusi, la sfrsitul lunii Iunie pe unul din cabinete a totalizat incasari de aproape 70.000 lei iar pe celalat cabinet de aproapa 50.000 lei care prin insumare cam atinge pragul de 119.000 lei si unele dntre cunostinte l-au alertat de a se declara platitor de TVA iar din aceasta cauza eu incerc sa-l ajut cu sfaturile primite de la Dv-stra. Inca odata Multumiri.