avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate tibor_nagy

Activitate tibor_nagy

Răspuns la discuția lichidare voluntara de SRL
Va multumesc, in sfarsit m-am lamurit!
Răspuns la discuția lichidare voluntara de SRL
Societatea nu are datorii.
Halele au o valoare contabila de aproximativ un miliard ROL dar sunt trecute pe firma, de aceea nu inteleg daca, pentru a le trece pe numele meu trebuie sa le cumpar fictiv si sa platesc TVA si impozit in urma cumpararii? Sau cum ziceti dumneavoastra, se trec pur si simplu pe numele unicului asociat?

Va multumesc!
Răspuns la discuția lichidare voluntara de SRL
Eu stiam ca activitatea se poate suspenda o singura data pe o perioada de 3 ani.
Răspuns la discuția lichidare voluntara de SRL
Contabilul imi spunea ca inainte de lichidare trebuie sa vand activele firmei mie si sa platesc impozit pe profit si TVA statului. Am citit undeva ca se pot transfera activele pe numele meu, in cazul hotararii asociatului unic, in momentul lichidarii firmei fara a avea nicio obligatie de plata(TVA, impozit pe profit).
Buna ziua!
Detin un SRL cu activitatea suspendata momentan si sunt intr-o dilema deoarece suspendarea temporara de 3 ani se va sfarsi. As vrea sa lichidez SRL ul, fiind unic asociat, dar problema este ca SRL-ul detine 2 hale . In cazul lichidarii, nu vreau sa vand halele care au fost cumparate din aport propriu. In urma lichidarii eu ar trebui sa achit TVA si impozit pe profit statului? Halele fiind renovate le-a crescut valoarea contabila.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce trebuie sa fac la lichidare.

Va multumesc!