avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare voluntara de SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare voluntara de SRL

Buna ziua!
Detin un SRL cu activitatea suspendata momentan si sunt intr-o dilema deoarece suspendarea temporara de 3 ani se va sfarsi. As vrea sa lichidez SRL ul, fiind unic asociat, dar problema este ca SRL-ul detine 2 hale . In cazul lichidarii, nu vreau sa vand halele care au fost cumparate din aport propriu. In urma lichidarii eu ar trebui sa achit TVA si impozit pe profit statului? Halele fiind renovate le-a crescut valoarea contabila.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce trebuie sa fac la lichidare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 20:11, 1 August 2011
Lichidarea presupune valorificarea bunurilor societatii in vederea achitarii datoriilor.
- Doriti Dvs sa inchideti firma in mod special sau va ganditi ca se apropie sfarsitul celor 3 ani de suspendare?
In ziua cand se implinesc cei 3 ani - puteti sa mai suspendati incaodata societatea pentru inca 3 ani. Inteleg ca acel hale nu sunt nici macar inchiriate - societatea nu poate cat timp este suspendata sa aiba nici un fel de activitate.

Daca vreti s-a dizolvati si lichidati societatea atunci exista TVA...... in ceea ce priveste impozitul pe profit consultati balanta impreuna cu un contabil.

Succes!

In cazul lichidarii, nu vreau sa vand halele care au fost cumparate din aport propriu.

activele vor trece in proprietatea asociatului unic
Contabilul imi spunea ca inainte de lichidare trebuie sa vand activele firmei mie si sa platesc impozit pe profit si TVA statului. Am citit undeva ca se pot transfera activele pe numele meu, in cazul hotararii asociatului unic, in momentul lichidarii firmei fara a avea nicio obligatie de plata(TVA, impozit pe profit).
Eu stiam ca activitatea se poate suspenda o singura data pe o perioada de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Intabulare teren IOAN EUGEN IERCOSAN IOAN EUGEN IERCOSAN buna, va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii la problema pe care o am: - in 2004 , firma cumpara un teren extravilan(2 parcele separate) cu ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata de catre camera de comert kikirika kikirika Daca am sentinta ca firma e dizolvata ,mai trebuie sa depun declaratii la finante? Dizolvata nu inseamna ca nu mai exista? Cind firma e dizolvata ce se ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.r.l. prin sentinta jud. ptr. nedepunere bilant. michnea mirel michnea mirel :(Dacă nu fac recurs în 30 de zile, ce se va întâmpla? cine suportă cheltuielile de judecată ? cât costă toate astea? (vezi toată discuția)