Am fost la notar cu promitentul cumparator, i-am aratat acea conventie notariala, dar acesta ridica din umeri si ma trimite la un expert cadastrist (desi i-am spus ca nu am titlu de proprietate pe acel lot - terenul e in indiviziune, cota parte - ci doar un drept de folosinta). As citi clauzele contractuale dar nu exista contract, ci o conventie de o pagina autentificata la notariat cu distributia loturilor, nu sunt alte clauze. Multumesc!
Buna ziua, nu exista un contract de folosinta propriu-zis ci o conventie notariala facuta intre proprietarii de la vremea aceea (inainte de a cumpara eu). Conventia cuprinde in anexa schita loturilor (plan de amplasament), numerotate, iar in continutul documentului este consemnata decizia partilor de alocare a loturilor de parcare din anexa pentru folosinta exclusiva de felul: lotul 1 se aloca apartamentului 2, lotul 2 apartamentului 4 samd. Nu exista alte clauze contractuale. As aprecia mult o indrumare spre cine m-ar putea ajuta cu o opinie clara in aceasta speta. Cumparatorul caruia intentionez sa-i vand apartamentul imi cere ca lucrurile sa fie "clare" in ce priveste locul de parcare alocat apartamentului meu, dar eu nu stiu cum sa clarific. Precizez ca am fost la notar cu promitentul cumparator, i-am aratat conventia, dar notarul ridica din umeri si ma trimite la un expert cadastrist (desi i-am spus ca nu am titlu de proprietate pe acel lot ci doar un drept de folosinta).
Va rog un sfat. Apartamentului in care locuiesc (intr-un imobil cu 6 apartamente) ii este atribuit un loc de parcare suprateran amenajat pe terenul imobilului pe latura de la strada printr-o conventie notariala facuta de fostii proprietari ai imobilului (acum 10 ani). Prin conventie s-au atribuit cele 4 locuri catre 4 apartamente din cele 6 in total. Acum doresc sa vand apartamentul si as vrea sa stiu daca dreptul de folosinta al locului de parcare se poate transmite viitorului proprietar, respectiv daca acea conventie poate produce efecte in continuare. Multumesc.