avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate ionutz_86

Activitate ionutz_86

Buna ziua,
Locuiesc la casa pe o strada privata. Drumul este de servitute și a devenit asa printr,un act notarial. Acum este pietruit și am dori sa punem asfalt dar 2 vecini nu doresc sa pună bani din diverse motive. Dacă noi ceilalți asfaltam, putem ulterior sa le cerem despăgubire în instanta ?
Mulțumesc!
Am voie sa cazez un cetatean ucrainean care nu are pasaport ?
Buna ziua!
Aveti idee daca la angajare la stat este acceptată si adeverința de vechime eliberată de ITM? Vreau sa ma angajez la stat dar nu vreau sa cer adeverinta de la actualul angajator pentru ca nu vreau sa afle e intentia mea....
Multumesc!!!
Cornel Vasile a scris:

Trimiteti-le un email in care ii intrebati in ce stadiu se afla adeverinta dvs ... la care ITM ati depus cererea?

Răspuns la discuția Clauza neconcurenta

Societatea nu a activat clauza in momentul in care a pus-o in actul adițional? Ce se intelege prin activarea clauzei ??


gabriela-jupanschi a scris:

Codul Muncii

Art. 21. - (1) La încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părţile pot negocia şi cuprinde în contract o clauză de neconcurenţă prin care salariatul să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terţ, o activitate care se află în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurenţă lunare pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
(2) Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
(3) Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului nu este de natură salarială, se negociază şi este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau, în cazul în care durata contractului individual de muncă a fost mai mică de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.

Daca societatea activeaza clauza de neconcurenta , aceasta va fi obligata sa plateasca indemnizatia de neconcurenta asa cum a fost ea specificata in contract.
Societatea hotaraste daca activeaza clauza.

ionutz_86 a scris:

Buna ziua,
Pe parcursul actualului job am semnat un adițional de mărire de salariu dar in care apare su clauza de neconcurenta. Se specifica codurile caen unde sa nu lucrez, pe teritoriul României, cuantumul de 50% din media veniturilor brute in ultimele 6 luni dar scrie si ca : "activarea clauzei de neconcurenta este exclusiv la latitudinea Sc X Srl"
Adică ei hotărăsc daca imi dau sau nu aceasta clauza ? Ce vrea sa spuna acest paragraf ?
Multumesc !



Buna ziua,
Pe parcursul actualului job am semnat un adițional de mărire de salariu dar in care apare su clauza de neconcurenta. Se specifica codurile caen unde sa nu lucrez, pe teritoriul României, cuantumul de 50% din media veniturilor brute in ultimele 6 luni dar scrie si ca : "activarea clauzei de neconcurenta este exclusiv la latitudinea Sc X Srl"
Adică ei hotărăsc daca imi dau sau nu aceasta clauza ? Ce vrea sa spuna acest paragraf ?
Multumesc !
Bună ziua,
Intre anii 1998 și 2008 am avut concesionat un teren de la primărie, în zona rurala. După 2008 am continuat sa folosesc terenul, plătind impozit pentru el. As vrea sa fac asta în continuare, evetual sa îl concesioneze din nou, începând cu acest an, dar nu prea vrea primarul. Ținând cont ca l-am avut în folosinta 20 ani (dintre care 10 prin concesiune), am prioritate în fata altora? Sau primarul poate sa îl dea cui vrea?
Multumesc!
Se pare ca nimeni nu ma poate ajute cu o informatie.
Multumesc oricum.
Buna seara,
Un bun prieten, agent la un IFN care duce banii acasa, este acuzat de un client ca a facut rost de copie buletin si copie cupon pensie si ca a facut un contract fictiv si suma respectiva a bagat-o in buzunar.
In fapt, agentul a mers acasa la client, clientul i-a dat copie dupa buletin, copie falsa dupa un cupon de pensie (aici a gresit agentul ca nu a luat originalele dar asta este alta discutie), s-au completat actele respective, clientul a semnat si a luat banii!
Acum clientul a mers si a depus plangere la politie. Nu a fost nimeni de fata la semnarea actelor.
Inca un aspect zic eu care ne pune pe ganduri: clientul a facut prima data reclamatie la IFN, a declarat in scris ca nu luat banii, la 2 zile si-a retras declaratia si a dat alta din care reiese ca a luat banii si la alte 2 zile a mers la politie sa depuna plangerea! Si se pare ca sora clientului, tot clienta la acelasi IFN, s-a trezit si ea acum sa declare ca nu a luat banii! Persoane de etnie! Cusuta cu ata alba sau mi se pare?
Cum poate demonstra agentul ca nu este vinovat?? ca acel client a semnat si a luat banii si ca acea copie falsa a cuponului de pensie a fost facuta de client???
Buna ziua,
Lucrez intr-o companie privata si se zvoneste ca se va "elibera" un post superior pozitiei care o ocup in prezent. Tot sub forma de zvon, am auzit ca superiorul meu direct, ma poate opri din a aplica pentru acea pozitie (care este egala cu pozitia lui). Se poate asa ceva sa mi se ingradeasca dreptul la aplicarea pe acea pozitie? Nu este un drept egal pentru toti angajatii companiei ca ei sa perticipe la un interviu si apoi sa se decida daca este sau nu potrivit pentru acea pozitie?
Multumesc anticipat!
Intrebare:
Daca tatal, merge in vizita la copil si il ia cu el acasa, poate fi acuzat de rapire? Si ulterior devine obligatia mamei de a actiona in instanta, daca aceasta doreste custodia copilului?