avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate gungrave

Activitate gungrave

Buna ziua. Am mai postat aceasta problema acum cateva luni dar revin acum cu ceva mai multe informatii. Pe scurt vecinii mei si-au mutat usa de la aprtament pe holul blocului fara acordul meu, dar cu autorizatie de la primarie iar eu nu mai imi pot folosi sufrageria din cauza zgomotului pentru ca acuma am soneria, interfonul si trantitul usii la capul patului. Am facut urmatoarele sesizari:
- la primarie direct, au trimis-o mai departe la Politia Locala, iar acestia au zis ca sa ma adresez Primariei
- la Inspectoratul de Stat in Constructii, acestia insa au trimis-o tot la Politia Locala iar acestia m-au trimis din nou la Primarie
- am 2 sesizari la Urbanism din aprilie prin care le-am cerut explicatii despre acordarea acelei autorizatii de conastructie dar nu am primit nici un raspuns pana acuma si mi s-a zis ca nu au avut timp din cauza alegerilor
- am fost in audienta la Asociatii de Proprietari din xadrul Primariei dar au zis ca ei nu au ce sa faca pentru ca suntem asociatie de locatari
-am fost in audienta la primar unde (spre surprinderea mea) au tabarat toti pe mine cum ca nu sunt direct afectat de vecinatate si ca pentru ei e de ajuns majoritatea simpla de pe scara (are cam 90% semnaturi pozitive de pe scara obtinute fara sedinta, fara acordul comitetului executiv).
Cei de la primarie nu vor nici sa aplice legea 2. 230/2007 Art. 39 deoarece suntem asociatie de locatari nu de proprietari. Tot ce fac e sa imi trimita Politia Locala iar ei imi zic ca nu tine de ei si ca e ok pentru ca au autorizatie de constructie si daca nu imi convine sa ii dau in judecata. Nu exista nici un contract de inchiriere al acelui spatiu sau de cumparare asa ca nu stiu cum de i l-au dat pur si simplu mai ales ca nu e al lor.
Aveti idee unde pot sa mai fac sesizari? Daca nu am primit raspuns in 30-45 de zile unde pot sa reclam acest lucru? Totodata aveti idee de posibile legi pe asociatii de locatari cei de la primarie mi-au zis ceav de legea 140 sau 41 dar nu am gasit nimic.
Va multumesc.

PS: Am atasat si cateva poze pentru a exemplifica mai clar. In prima poza este schita din constructie a blocului. Cu verde este apartamentul meu iar cu rosu apartamentul vecin. Si-au luat un spatiu frumusel de 3 x 1.25 m. Asa arata usa la pozitia initiala si asa arata acuma . [ link extern ] /
Buna ziua. Am un prieten care se afla in urmatoarea situatie. Vineri a semnat un contract cu o retea privata de sanatate pentru un abonament oferit mamei lui. Necitind sa vada exact ce inseamna cele 4 analize anuale gratuite a aflat dupa o vizita la cardiologie efectuata luni ca a trebuit sa plateasca 70% din pretul ei. Nemultumit fiind de acest fapt i-a sunat marti ca vrea sa renunte la contract. Si de aici incepe partea interesanta. La telefon i-au zis ca nu poate renuntata la contract ca e semnat pe 1 an de zile si ca daca renunta trebuie sa le dea aproximativ 500 lei altfel ii trimit recuperatorii pe cap.
Intrebarea mea ar fi de ce nu s-ar putea renunta la un contract (mai ales ca s-a dat o lege pe tema asta acum cativa ani tocmai pentru a nu mai permite astfel de abuzuri) atat timp cat el nu le-a cauzat nici o pierdere. Nu a beneficiat de gratuitati sau mai stiu eu ce incat sa se impuna taxarea pe toata perioada ramasa.
Daca ma puteti indruma catre ce legi ar putea fi folosite aici ar fi perfect.
Va multumesc.

PS: imi cer scuze daca nu l-am pus in categoria care trebuie si rog un moderator sa il mute in categoria aferenta daca este cazul
Revin cu updateuri: sesizarea mea facuta la primarie a fost trimisa la Politia Locala care mi-a zis ca daca vreau sa vad autorizatia sa ma duc la primarie.
Sesizarea facuta la ISC cu planul cladirii original cu poze, cu date cu tot, a fost si aceea trimisa la Politia Locala, cei de la ISC nu s-au obosit sa imi zica nimic.
Sesizarea facuta la administratorul blocului nu mi-a adus nimic, el motivand in scris ca nu are nici un act legat de acordul asocitiei pentru mutarea usii.
Am fost in audienta la Asociatii Proprietari din cadrul Primariei si mi-au zis ca nu tine de ei ca nu au ce sa faca si sa ii dau in judecata.
Mai astept raspuns de la Primarie sa vad si eu copie dupa autorizatie dar parca vad ca ma trimit si aia la Politia Locala iar aia inapoi la primarie.
Mai am joi acuma audienta la Primarie dar pana acuma cu toate ca am facut 6 sesizari scrise nimeni nu mi-a dat nici un raspuns clar, ci doar ma plimba pur si simplu de la unii la altii.
Am facut o sesizare ca sa mi se prezinte si mie copie dupa autorizatia de constructie de la primarie. La asta va refereati sau la alt raspuns?
dupa 2 vizite la Primarie revin cu mai multe detalii interesante:
1. la lista de semnaturi ilegal stransa (la plata intretinerii) a fost atasata o hartie cu numar de inregistrare semnata si stampilata de administrator cum ca semnaturile au fost stranse la sedinta si ei sunt de acord cu mutarea usii
2. Asa cum banuiam vecinii mei au pile la primarie pentru ca un functionar public de la urbanism mi-a dat urmatoarele sfaturi "eu zic sa va intelegeti ca vecinii", "cu ce va incomodeaza" si "noi nu aveam de unde sa stim care sunt vecinii direct afectati de vecinatate" si "pai cum ca uitati ati smenat lista e ok" (chiar daca am scris NU dupa semnatura). Cei de la urbanism au tot tinut-o cu "hai domne cu ce va deranjeaza ca a inchis holul ala inestetic" si "pai are majoritate e ok din punctul nostru de vedere.
Cu toate ca sesizarea mea a fost inregistrata pe 03.03 ei au dat autorizatia pe 23.03 si acuma sustin ca ei nu aveau de unde sa stie care sunt vecinii direct afectati de vecinatate. Va dati seama ca a fost semnata pe princicpiul "semneaza si mie autorizatia asta dai naibii pe aia ca sunt prosti".
Am facut cerere cu numar de inregistrare sa vad copie dupa autorizatie sa avd si eu cine a semnat-o cu toate ca la cum ma aburea cred ca era chiar persoana de la urbanism pentru ca la un moment a scapat porumbelul zicand "sa o sun pe domna sa ii dau actele in original ca le-a lasat aici" dupa care si-a dat seama si a zis "a stai ca oricum nu am numarul dansei".
Urmeaza luni ISC-ul sper ca macar astia sa isi faca treaba cu toate ca domna la urbanism era sigura ca au si ITC-ul ca a vazut ea hartiile si e totul in regula :).
Da am mentionat acest lucru in sesizarea facuta, le-am zis ca nu au acordul meu si ca nici acele semnaturi nu au fost stranse in sedinta cu comitetul executiv (cum era legal) ci pe ascuns fara stiinta mea, au facut si poze in care se vede clar peretele meu care urma sa fie inchis si degeaba au zis ca autorizatia lor e legala.
Ambele aspecte au fost mentionate in sesizare le-am scris exact legea si articolul respectiv plus textul articolului nici nu l-au bagat in seama dupa cum vedeti nu au combatut acel articol cu un altul care sa il anuleze pe acesta sau vre-o explicatie. Pur si simplu l-au ignorat. Au venit, au facut poze inainte sa isi mute usa, au zis ca au acordul majoritatii de pe scara si ca au autorizatia de la primarie si ISC asa ca nu conteaza si acordul meu. De asta zic ca tot cazul asta este fascinant si pentru mine.
Astazi am primit raspuns la sesizarea mea facuta la Primarie si preluata de Politia Locala. Cum mi-au zis si mie atunci "are acordul asociatiei de proprietari e suficient". Urmeaza acuma sa trimit sesizari privitoare la acea autorizatie si cum e posibil ca acordul meu sa nu conteze. Acuma ca ei au falsificat semnatura mea eu nu am de unde sa stiu pentru ca nu am vazut aceea hartie cu semnaturi.
Va atasez si raspunsul primit [ link extern ] /
Nu le-am vazut cu ochii mei deoarece au invocat faptul ca le e frica sa nu le rup insa au fost verificate si de politia locala si de politia chemata de la 112 si au zis ca "domne au toate actele in regula, au 50%+1 din semnaturile de la proprietari nu au nevoie de semnatura dumneavoastra". Ce pot face in continuare? Sa cer de la primarie sa vad toate actele pe care i le-au dat si lor? Sa cer la ITC copie dupa autorizatia de constructie?
Credeti-ma si eu sunt derutat de actiunile primariei. Suntem proprietari de apartamente de aici si confuzia mea cum poate primaria sa vanda un spatiu de pe scara blocului mai ales fara acordul meu. Cand o sa primesc raspuns scris de la primarie o sa il pun aici poate atunci voi intelege si eu mai mult.