avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate nomada

Activitate nomada

Răspuns la discuția SRL cu asociat strain
pe mine ma intereseaza ce costuri implica fondarea unei firme cu un asociat strain - daca sunt costuri speciale.
Răspuns la discuția Escrocherie de 600 de milioane
Intre timp am dat peste casetele de la camerele de supraveghere din banci, care cica ar fi dovezi concludente si am primit si ceva bani (cateva milioane) plus promisiuni (nu stiu daca conteaza) de la el, deci sper sa se rezolve.
Răspuns la discuția Escrocherie de 600 de milioane
Va multumesc pentru raspunsuri.

Am fost la politie si din pacate nu i se poate face nimic omului, din lipsa de dovezi concludente. Mai aveti ceva idei?
Sunt disperata. Am 23 de ani, sunt la inceput de viata si - dintr-un gest de bunavointa - am reusit sa-mi fac viata un iad.

L-am cunoscut pe M. prin intermediul internetului, apoi personal, in toamna lui 2005. Dupa absolvire, prin mai, m-a sunat si mi-a spus ca construieste o fabrica impreuna cu patronul uneia dintre cele mai prestigioase firme din Cluj si ca are nevoie de cineva in Cluj pentru administrarea biroului, actelor si relatiilor publice. Mi-a oferit un salar de 600 de euro. Evident, am acceptat.

Contractul de munca a fost facut retroactiv, incepand cu decembrie. A platit si ceva amenda pentru chestia asta si si-a justificat gestul spunand ca fabrica va fi construita din fonduri SAPARD si ca cei de la biroul SAPARD ii cer un anumit numar de angajati pe o anumita perioada. Pe 23 am semnat contractul, iar pe 26 am avut o intalnire cu un client de-al lui (spunea ca face import-export de carne de pui) de la care am primit un cec de un miliard doua sute de mii de lei vechi, bani pe care nu putea sa ii incaseze decat pe 6 iunie. Deadline-ul pentru depunerea banilor la SAPARD era 1 iunie, asa ca mi-a spus ca mergem sa facem un imprumut la banca. Mi-a spus ca el nu poate sa-l faca fiindca are deja ceva linii de credit pe firma si fiindca e cetatean american. Intre timp mi-a promis masina de servici, telefon si laptop asa ca, in momentul in care mi-a propus sa fac eu imprumutul, am considerat ca nu ar trebui sa-l refuz. Am luat exact 580 de milioane pe care i i-am dat. I-am spus si sa imi semneze o hartie cum ca i-a luat, a fost de acord. Cand sa ajungem si la faza asta, a trebuit brusc sa plece din oras. Mi-a spus ca se intoarce in trei zile. Nu s-a mai intors. S-a dus in concediu, in Corsica, de unde mi-a venit un sms de la el cum ca i s-a furat geanta cu acte, laptop si 4700 de euro. Intre timp a trimis si o parte din prima rata. Dupa asta am mai vorbit cu el la telefon de doua ori. Ultimul mesaj l-am primit sambata, in care imi scria ca restul ratei va intra in contul firmei luni. Azi e miercuri, bani nu sunt in banca, telefoanele ii sunt inchise ("s-a stricat"), nu raspunde la mailuri si brusc nu mai accepta mesaje pe forumul de discutii unde am reusit sa-l gasesc acum doua zile.

As putea sa il dau in judecata? Ce sanse de castig as avea? Nu am martori si nici dovezi ca banii ar fi la el.