avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate corneltorcea

Activitate corneltorcea

Răspuns la discuția indreptare de eroare materiala
Multumesc !
Răspuns la discuția indreptare de eroare materiala
Scuze , eu am gresit , in titlu este tarlaua 23 , parcela 1028 , si in hot jud 24 cu 1028. Multumesc ! Costa ceva ? si cit dureaza ?
Buna ziua , am primit o hotarire definitiva si irevocabila de la judecatorie privind o intelegere referitoare la masa succesorala intre mine si fratele . Totul bun si frumos numai ca terenul intravilan inscris in dreptul meu in hot. jud.in speta tarlaua 24 , parcela 1028 nu corespunde cu cel din titlu de proprietate adica tarlaua 24 parcela 1028 . Am inteles ca trebuieste indreptare de eroare materiala . Ce presupune , cit dureaza , unde se face si cit costa ? Multumesc !
Răspuns la discuția act notarial
Cred ca nu ma fac inteles! Valoarea terenului extravilan , intravilan si casa de locuit face o suma pe care o specificam in act ( in speta 0 lei ca fratimio nu vrea bani ) ! Notarul mi-a zis ca sa-i fau 20 de mil sa fac actul notarial pen aceste bunuri si sa ma prezint la el cu cartea funciara, intabularea , certificat fiscal lumina etc ! Extravilanu intravilanu si imobilul sunt situate in 5 tarlale , iar fiecare tarla costa 9 milioane cadastrul ! Ce este a sa greu de inteles? si eu v-am spus ca vreau la intelegere cu fratimio sa-l dau in judecata de comun acord sa evitam aceste acte si milioane pentru avocati cadastristi si notari ! Si stiu ca nu suntem primi care facem asa ceva si nu actul notarial ma sperie si cadastrul !
In instanta ce se plateste ?Si pentru ce cheltuieli de judecata ? Ulterior de ce va trebui sa intabulez si sa achit taxele de carte funciara ? pentru ca eu nu vreau sa vind, eu vreau doar sa ma fac proprietar . De curiozitate va anunt ca am mers inainte sa postez aici la notar si mi-a zis ca actul notarial costa 20 de mil si mergeti peste drum la firma de cadastru .Am trecut strada si mi-a facut calculul conform actului de proprietate (hotarirea jud) cite 9 milioane de fiecare tarla si sunt 4 tarlale +9 mil jumate intravilanu adica casa +teren , sunt 9mil*4tarlale =36+9,5+20=65,5 mil la care adaugam faptul ca trebuie sa alerg pentru deschidere rol la primarie , copii legalizate la notariat 4 exermplare dupa hot jud si depuse la judecatorie , certificat fiscal cu valoare de impunere de la primarie pentru casa , nomenclator stradal , lista cu oamenii de pe strada ,adeverinta pentru extravilan ca nu este arendat , certificat de urbanism , certificat de performanta energetica , adeverinta de la Electrica ca nu sunt debite + 30 de zile pina iese extrasul de caret funciara . Daca sunteti autorizat sau in masura sa faceti un comentariu fata de cele relatate mai sus va rog sa-l faceti in deplina cunoastinta de cauza ! Multumesc !
Pai de ce sa dau la firma de cadastru 60 de milioane si la notar 20 daca averea toata face 150 de mil.si eu nu vreau sa vind mai departe si doar sa cumpar de la fratele meu (si sa ramina pe veci in familie ) atat intravilanul cu casa cit si extravilanu situat in 4 tarlale ? Ai dau suma ceruta printr-un act de mina si apoi tot la intelegere al dau in judecata ca nu sa prezentat la notar sa facem acul notarial si el nu se prezinta la judecata ca a plecat in strainatate si confirma martorul care a participat la tranzactie in instanta ! In felul asta instanta ma face propritar de drept !Unde este ilegalitatea ?
Am inteles ca se poate face act de mina intre parti sub semnatura privata cu martor in care se stabileste suma , ce se vinde , termenul pina la care cele 2 parti trebuie sa mearga la notar si se specifica si instanta in care vor merge in caz ca una din parti (vinzatorul) nu se mai prezinta in termenul stabilit si cumparatorul al da in judecata pe vinzator si aduce martorul in instanta ca acesta nu sa prezentat la notariat in termenul stabilit si in acest fel cumparatorul devine proprietar ! Cumparatorul vrea dor sa fie proprietar nu sa vinda la altcineva ca sa-i trebuiasca cartea funciara !Este legal asa ? Ce sanse de reusita sunt si cit dureaza ?
Am inteles si va multumesc pentru raspuns dar daca eu si cu proprietarul facem un act intre parti sub semnatura privata (act de mana cu martor , adica eu cumpar de la proprietar ce detine in urma hotararii definitive), pot sa autentific la notariat aceast act pe care-l facem intre noi ?
Ce presupune cadastrul si intabularea ? dureaza mult ? cit costa ? Multumesc !
Discuție act notarial
Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei tranzactii la judecatorie devenita definitiva si irevocabila . Daca maine vreau sa cumpar de la proprietar prin act notarial ce acte mai trebuiesc atat pentru mine cit si pentru el ? Mai trebuieste cadastru sau carte funciara sau notarul face actul intre mine si proprietar in urma acelei hotarari definitive ? Mentionez ca bunurile respective sunt trecute detaliat cu vecini in hotararea judecatoreasca ! Multumesc !