avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate dpdaniela_80

Activitate dpdaniela_80

Răspuns la discuția dreptul de vizitare a minorului.
nu sunt deacord cu "m_ella2005", mie imi da impresia ca inca nu e mama dupa cum raspunde la mesaje sau sub acest nume se acscunte un tata suparat, sunt deacord in rotalitate cu "laau" e "danaru". Nu e posibil ceea ce fac eu, eu cum am spus in mesajul precedent inainte de divort nu iam dat fetita, da sa vina so vada in prezenta mea nu iam impus, sa sune cand vrea putea so faca, da nu facea, iam oferit sa vina si sa stea la mine(actual meu sot era deacord), dar nu a acceptat cu orgoliul lui de om roman, imi pare rau ca am pierdut 7 ani langa un om care nu merita, trebuiam sa pun divort imediat ce sa nascut copilul, nu demonstreaza nici un respect fata de el. va multumesc
Răspuns la discuția dreptul de vizitare a minorului.
la divortul meu a fost ca partile cer un program de vizita, iar instantele decid dand un prgram standart. faptul ca nu sunt respectate de tati se stiu, dar nu se face nimic. In timpul divortului suna cand avea chef, vroia sa vada copilul, da sa il ia cu el, eu acest lucru nu iam permis, imi era frica sa nu mi-l mai dea(divortul in Romania, lui muncea in Italia, eu cu fetita care la acel momnet se ducea la gradinita -locuiam si locuim in Germania), conditia mea era sa vina sa vada copilul in prezenza mea, asa nu a acceptat. Ok, iar cand sa vazut cu decizia in mana vroia sa ia fetita o luna ca asa scrie in decizia de divort (luna august), eu nu iam dat copilul pt ca era ultimul an de gradinita iar in Germania trebuie sa respecti gradinita si scoala, anul trecut m-a anuntat ca vrea fetita so ia in august, ca de obicei nu am fost deacord, el cere, asa scrie in decizia de divort, eu am obligatia sa respect ce scrie in divort, firar sa fie, da el sa nu respecte nimic, in decize scrie ca trebuie sa aiba legaturi personale cu fetita, unde sunt aceste legaturi?! suna o data pe an de ziua fetitei, in rest nimic, de platit nimic, iar eu sa ii dau copilul cand vrea el. Asa ca eu nu am fost deacord si nu iam dat fetita din aceste motive: 1nu poti sa ceri si tu nu faci nimic, nu face nimic sa aiba cu contact cu fetita asa ca nu poate sa ia o luna, venind indepartata de la obiceiurilei ei; 2.vacanta in Germania e de 6 saptamani, ceea ce eu nu am cum sa las fetita o luna cu el. Acest an nu a mai cerut nimic, unde este acest interes din partea lor, nu e normal sa se prezinte dupa ani sa ceara si sa nu faca nimic. Va multumesc.
Răspuns la discuția neplata pensiei a minorului
multumesc, aveti dreptate, sunt fericita, ar trebui lasat trecutul, cum am spus nu e usor. Normal 30 eur ceea ce trebuie sa dea el e cifra mica cu ceea ce cosum eu cu fetita aici in Germania. In viata nu trebuie sa lasi nimic din mila, de noi nu le este mila la nimeni, nu sunt singura care a facut sacrificii, mi-am lasa copilul de 6 luni sa ma duc sa muncesc in Italia, imi vedeam copilul la 3 luni, aceasta strada a facuto 2 ani, reusisem sa il chem si pe ex si fetita, bani castigasem mult mai mult decat el, la divort am renuntat la jumatatea de apartament ceea ce imi pare rau era dreptul fetitei, acum la acesti bani putini e adevarat, dar cand o fi mare se aduna si poate face ceva cu aceasta suma simbolica. toti suntem plini de propbleme nu sunt singura. Va multumesc imi pare rau daca deranjez pe cineva
va multumesc, tare as vrea sa il fac sa sufere, e greu de explicat, o ura in sufletul meu, 7 ani plini de jigniri, sacrificii, pentru ce???????, acum nu arata nici un interes pentru copil. Asa este, nu merita sa faci nimic, dar nu e normal ca un parinte sa se poarte asa cu propriul copil. Feteta peste tot spune ca are 2 tati, actualul meu sot e deosebit si o iubeste foarte mult, pe cand fostul suna sa ii zica la multi ani , o data in an, nu la vazut de 3 ani, de cand ne-am lasat. Este de neiertat. Inca o data va multumesc
Va multumesc. citind mesajul meu imi cer scuze ca am facut foarte multe greseli de ortografie.
Eu nu am scris in mesaj toata problema, el este rezident in Italia si lucreaza, dar nu stiu daca este cu contract.
Eu impreuna cu fetita suntem in Germania (acest lucru era stiut si in timpul divortul). El fetita are drepul prin procura sa stea cu el o data pe luna, 3 zile in vacanta de Pasti si Craciun, o luna in vacanta de vara. El nu avea avea contact cu fetita, dar vroia sa ia fetita anul trecut in vacanta de vara, eu in acest moment nu am fost deacord sa ii dau copilul, vacanta in Romania e de 3 luni dar in Germania e de 6 saptamani, asa e imposibil sa ii dau fetita din aceste 2 motive(1:- nu are contact nu fetita. 2:-nu poate sa stea o luna cu el, vacanta e mult mai mica ca cea din Romania). Atunci el mia raspuns ca ne intalnim la tribunal. Fetita e rezidenta si traieste in Germania, asa ca el aici ar trebui sa deschida procesul, pana acum nu a facut nimic.
Deci eu daca fac plangere ca el precum ca el a abandonat familia?, ce urmeaza sa se intample?, ar putea sa ma atace si el ca eu nu respect decvizia de divort referitor la programul de vizita?.
Acesti bani ce trebuie sa plateasca pentru copil eu ii vreau ca sunt a fetitei, cand o fi mare ii va prinde bine.
Chiar nu stiu ce sa fac, sunt foarte multe probleme, eu aici in Germania sunt recasatorita, actualul meu sot vrea sa ii dea numele de familie si fetitei, dar nu are cum, decat daca adopta fetita, sa faca acest lucru fostul sot trebuie sa renunte ca parinte, ceeea ce nu e deacord so faca. De sunat copilul nu suna, de venit so vada nu vine, atunci nu vad unde e orgoliul lui de tata, nu se poate numi acest om ca e tata. Sincer nu stiu de unde sa incep, si cum sa fac sa nu ii fac rau copilului. va multumesc, sper ca intelegeti e cam incurcata situatia.

divortul a fost definitiv si irevocabil in februarie 2009, fetita e incredintata mie, lui i-sa fixat program de visita si platirea pensiei penstro fetita. El nu are nici un contact cu fetira si nici nu a platit nimic. Ce trebuie sa fac?, el trebuie sa imi plateasca dinmai 2008 de cand a fost inaintat divorul suma de 120 ron. va multumesc