laau a scris:
Pierderea dreptului de vizitare sa face foarte greu. Si asta pentru ca este foarte greu pentru o mama sa dovedeasca ca un anumit program de vizitare ii face copilului mai mult rau decat bine. De exemplu cand fetita mea avea 1 an si trei luni a primit un program de vizitare ca si pentru un copil de 3-4 ani, iar cand avea 2 ani si 3 luni a primit un program de vizitare ca si pentru un copil de 7 ani.
Ca sa va dau un exemplu: cand am dovedit cu zeci de acte medicale ca fetita de un an se imbolnaveste de trei ori pe luna cand e luata de la domiciliul mamei, instanta a motivat ca sunt imbolnaviri sezoniere (!). Asadar va luptati cu morile de vant. Acum fetita mea are 4 ani si a fost deja audiata de catre un ofiter de politie in cadrul unui dosar penal, deoarece fetita refuza sa mai plece cu tatal ei perfect. In anii ce vor urma va mai fi audiata de n! ori.
Va multumesc!
.Ideea este ca as vrea sa incerc o schimbare a legii pe partea aceasta. Imi pare total nedrept ca doar parintele care obtine dreptul de vizita sa aiba drepturi si nici o obligatie, in ceea ce priveste respectarea acestui drept. Iar obligatii, fara niciun drept de replica, are doar parintele ce detine custodia. Eu ma refer la faptul ca o data ce ai cerut acest drept prin instanta trebuie sa ti-l si asumi si sa te tii de el. Nu sa spui copilului ca in zilele cutare si cutare tu vi in vizita si-ti bati joc de el si nu mai vi. De aceea as vrea sa stiu catre sunt toate articolele care fac referire la acest drept de vizita si pierderea sa.