avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de vizitare a minorului.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de vizitare a minorului.

Buna ziua!

As dori sa va rog sa-miu spuneti si mie ce articol reglementeaza dretul de vizitare a minorului, obligatiile celui care are minorul in custodie, a celui care primeste dreptul de vizita si conditiile in care se poate pierde acest drept. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dpdaniela_80 , utilizator 11:48, 10 August 2011
Domnule avocat, va rog nu mai puneti la loc capacul cutiei Pandorei, ca nu degeaba ne zbatem pe aici cateva mame disperate sa-l ridicam. Tot timpul mamele au tinut capul plecat, au alergat de colo colo cu copiii de gat, au mestecat in oale de mancare si au inghitit umilinte. Nu am sa uit niciodata cum si-a batut joc de mine un complet de judecata de la Tribunalul Constanta (culmea, format din doua femei) si cu cat drag se uitau la zbaterea genelor matasoase ale ex sotului, de parca tocmai bausera cafeaua impreuna. Daca in alcatuirea acestor complete ajung diverse personaje care nu au habar nici de scrierea corecta in limba romana, cum ar putea oare sa judece drept situatii atat de complicate si delicate care tin de drepturile unui copil de cateva luni?
Si apoi de ce sa nu ne spunem povestile, noi mamele disperate? De ce sa nu trimitem aceste povesti la CEDO, ca cine stie, poate una dintre noi va fi mai isteata si va sti sa ridice cortina acestei triste comedii?
la divortul meu a fost ca partile cer un program de vizita, iar instantele decid dand un prgram standart. faptul ca nu sunt respectate de tati se stiu, dar nu se face nimic. In timpul divortului suna cand avea chef, vroia sa vada copilul, da sa il ia cu el, eu acest lucru nu iam permis, imi era frica sa nu mi-l mai dea(divortul in Romania, lui muncea in Italia, eu cu fetita care la acel momnet se ducea la gradinita -locuiam si locuim in Germania), conditia mea era sa vina sa vada copilul in prezenza mea, asa nu a acceptat. Ok, iar cand sa vazut cu decizia in mana vroia sa ia fetita o luna ca asa scrie in decizia de divort (luna august), eu nu iam dat copilul pt ca era ultimul an de gradinita iar in Germania trebuie sa respecti gradinita si scoala, anul trecut m-a anuntat ca vrea fetita so ia in august, ca de obicei nu am fost deacord, el cere, asa scrie in decizia de divort, eu am obligatia sa respect ce scrie in divort, firar sa fie, da el sa nu respecte nimic, in decize scrie ca trebuie sa aiba legaturi personale cu fetita, unde sunt aceste legaturi?! suna o data pe an de ziua fetitei, in rest nimic, de platit nimic, iar eu sa ii dau copilul cand vrea el. Asa ca eu nu am fost deacord si nu iam dat fetita din aceste motive: 1nu poti sa ceri si tu nu faci nimic, nu face nimic sa aiba cu contact cu fetita asa ca nu poate sa ia o luna, venind indepartata de la obiceiurilei ei; 2.vacanta in Germania e de 6 saptamani, ceea ce eu nu am cum sa las fetita o luna cu el. Acest an nu a mai cerut nimic, unde este acest interes din partea lor, nu e normal sa se prezinte dupa ani sa ceara si sa nu faca nimic. Va multumesc.
nu sunt deacord cu "m_ella2005", mie imi da impresia ca inca nu e mama dupa cum raspunde la mesaje sau sub acest nume se acscunte un tata suparat, sunt deacord in rotalitate cu "laau" e "danaru". Nu e posibil ceea ce fac eu, eu cum am spus in mesajul precedent inainte de divort nu iam dat fetita, da sa vina so vada in prezenta mea nu iam impus, sa sune cand vrea putea so faca, da nu facea, iam oferit sa vina si sa stea la mine(actual meu sot era deacord), dar nu a acceptat cu orgoliul lui de om roman, imi pare rau ca am pierdut 7 ani langa un om care nu merita, trebuiam sa pun divort imediat ce sa nascut copilul, nu demonstreaza nici un respect fata de el. va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor fara divort? tifa tifa Se poate solicita custodia minorului, fara sa se fi cerut si divortul? Parintii minorului sunt casatoriti si separati, iar tatal solicita doar custodia ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ContSters21422 ContSters21422 Ce sanse poate avea un tata sa obtina custodia copilului in situatia urmatoare: Este vorba despre un cuplu care nu locuia impreuna, iar copilul a aparut ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)