avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizita la minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizita la minor

buna ziua.am o colega care a divortat acum cateva luni.in urma intelegerii in fata judecatorului si a sentintei de divort s a stabilit domiciliul copilului minor de 13 ani la tata iar custodia comuna avand drepturi egale asupra minorului iar mama plateste o pensie alimentara stabilita de judecator.problema e ca dupa divort tatal nu mai permite mamei vizita la domiciliul minorului iar la solicitarea mamei de a se intalni in alt loc i se spune ca minorul nu vrea sa o vada.intrebarea este daca exista posibilitatea de a se stbili in instanta un program de vizite fix ex.week end ,o sapt in vacanta ,sarbatori,etc la cre minorul sa fie obligat sa participe preintampinand astfel influenta tatalui si bunicii asupra minorului caruia nu i se da voie la mama,dar e invocat faptul ca nu vrea.deci pe scurt as vrea sa inteleg daca minorul poate fi obligat sa se prezinte la vizite.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 10:41, 15 Iunie 2015
Se poate solicita in instanta un program de vizita bine stabilit.
Tatal va trebui sa respecte acest program, chiar daca minorul nu vrea.
In lipsa respectarii hotararii privind masurile ce privesc incredintarea minorului (program de vizita), se poate face plangere penala impotriva tatalui.
Programul de vizita trebuia cerut odata cu actiunea de divort si de stabilire a locuintei. Cum s-a neglijat acest aspect, acum se profita si se ingradeste dreptul mamei de a pastra legaturile firesti cu copilul sau.

Rezolvarea o gasiti doar in instanta prin introducerea unei actiuni de stabilire program de vizitare, daca nu exista intelegere intre parinti. Programul va viza petrecerea timpului cu mama in timpul saptamanii, in week-end, vacante, zile de nastere etc...
doamna cristinapais, se poate face plangere penala si procurorul da NUP. este pierdere de timp. Momentan in Romania nu exista nici o masura prin care sa-ti poti vedea copilul daca esti parinte nerezident.Chiar daca ai custodie comuna,chiar daca ai program de vizita stabilit.
Cu plangerile la politie nu rezolvi nimi.
Protectia Copilului nu rezolva nimic. Daca parintele nu are chef sa colaboreze cu ei.
Ia ani de zile si multe procese pe care nu neaparat ti le permiti ca sa ajungi sa iti vezi copilul intors impotriva ta.
Asta e realitatea din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai este valabila procura data minorului in vederea trecerii frontierei? mocupetre mocupetre buna ziua.sunt divortat si impreuna cu fosta nevasta avem un copil.la divort custodia copilului ia fost incredintata ei.in hotararea definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna minor cristigibraltar cristigibraltar buna seara! Cum reiese din titlu avem custodie comuna asupra copiluluidar domiciliul minorului am cazut de comun acord sa fie la mama,doar ca acum \"mama\" mi ... (vezi toată discuția)