avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna minor

buna seara! Cum reiese din titlu avem custodie comuna asupra copiluluidar domiciliul minorului am cazut de comun acord sa fie la mama,doar ca acum "mama" mi a interzis sa mai iau minorul la adresa mea de domiciliu,este legal atata timp cat avem drepturi egale iar eu am doar obligatii???Cum ma sfatuiti sa procedez ptr a imi vedea copilul ?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 19:00, 14 Aprilie 2016
formulati o actiune in instanta si solicitati un program clar de vizitare si de preluare a copilului
Avand in vedere ca dreptul de avea relatii personale cu minorul este un drept prevazut de lege si apartine parintelui care nu locuieste cu minorul, iar mama acestuia nu va mai permite sa-l luati in domiciliul dvs., singura varianta ramane promovarea unei actiuni pe rolul instanteti pentru stabilirea unui program de vizita precum si a modalitatii de exercitare a acestuia.

multumesc! asta am si facut dar ma intreb dak e legal cum procedeaza "mama" minorului,pot face o plangere la politie ?
Custodie comuna, domiciliul la unul din parinti , este ceva obisnuit si sigur fosta sotie stie ce inseamna - cereti program clar de vizitare. Nu are ce sa faca.
Din pacate, am observat ca ati scris mama cu ghilimele, ceea ce denota ostilitate din partea dvs. Pt. ca orice ati face, ea este mama copilului dvs. Daca ati stabilit de comun acord ca minorul sa locuiasca ea inseamna ca o considerati in stare sa-l ingrijeasca, deci ghilimele sunt doar pt. ceea ce simtiti pt ea, personal, fosta sotie si nu ca mama a copilului dvs. La fel si ea, creeaza aceste neplaceri, tot pt dvs, fostul, nu ca tatal copilului.
Ceea ce vreau sa conturez este ca amandoi aveti resentimente ca fosti parteneri, ceea ce e normal, pt ca oamenii nu ajung la divort pt ca le e bine. Insa, va sugerez, sa reflectati ca relatia dintre dvs si mama, il afecteaza pe copil. Dvs ca parinti sunteti modelele lui, asa cum ede relatia dintre parinti, a avea tentatia sa faca la maturitate
Poate reusiti sa depasiti momentul divortului si sa a intelegeti.Stiti dvs..vorba dulce, mult aduce...
Daca aveati stabilit un program de vizita prin hotarare judecatoreasca, da, pentru ca atunci s-ar fi pus problema savarsirii infractiunii prev de art.379 al.2 n. c.pen., daca ati fi fost impiedicat in mod repetat de avea relatii personale cu minorul, insa cum nu aveti, nu vad ce ati putea rezolva cu o plangere la politie.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divort stefaniaganea stefaniaganea Buna ziua! as avea si eu cateva lucruri de lamurit in legatura cu un divort si custodia copilului.Eu sunt cu sotul meu de 10 ani impreuna si casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- program de vizita ronaldo83 ronaldo83 daca in 2011 s a obtinut un program de vizita,se poate deschide proces acum pt custodie comuna??si daca da cat ajunge un astfel de proces?? [ nu mai scrieti ... (vezi toată discuția)