avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul stabil la mama, In hotararea de divort scrie ca avem drepturi comune, stabilirea minorilor la locuinta mamei si oblga tatal la plata pensiei alimentare pana la majoratul acestora. Nu imi axplica nimeni exact ce inseamna. Politia imi spune una, un anumit avocat altceva, iar de pe internet nu inteleg, va rog frumos sa imi explicati ca sa nu mai fiu hartuita de fostul sot cu privire la vizita minorilor. Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand(daca se poate pe adrsa de gmail).
Tatal copilului are absolut aceleasi drepturi ca si mama copilului . Daca nu va intelegeti cu privire la vizitarea minorului , va adresati instantei pentru stabilirea unui program de vizita pe care va trebui sa il respecte . tatal are dreptul sa se implice in toate deciziile care il privesc pe minor: alegerea cresei, a gradinitei, a scolii, etc , trebuie sa-l consultati in toate aceste probleme, sa uitati motivele divortului , si sa actionati doar in interesul copilului . Diferenta este ca domiciliul se afla la mama .
Copii nu v-au fost încredințați exclusiv dumneavoastră cu greșit interpretați, ci domiciliul statornic al acestora este stabilit la dumneavoastră.
Dacă aveți Autoritate Părintească Comună(nu mai există custodia), copii v-au fost încredințați ambilor părinți, adică atât dumneavoastră, cât și tatălui lor.
Singura diferență este domiciliul minorilor la dumneavoastră, fără să vă fie încredințați exclusiv, cum se proceda până în octombrie 2011.
Prin autoritatea părintească comună, părintele nerezident are PROGRAM de LEGĂTURI PERSONALE cu copii, care înseamnă mult mai mult decât un program de vizită.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Daca vreti un raspuns exact adresati o intrebare exacta.

Toata lumea are drepturi egale in lume dar exista mereu diferente de continut.

Adica desi toti sunt egali in drepturi, nimeni nu poate afirma ca exercitarea drepturilor nu creaza diferente...de continut in ceea ce priveste exercitarea drepturilor...
Vizita minorilor nu este legata de autoritatea parinteasca exercitata in comun. Programul de relatii personale, daca parintii nu se pun de acord, se stabileste prin hotarare judecatoreasca.
In hotararea dvs ce scrie cu privire la desfasurarea relatiilor personale intre copii si tata?
Concret, daca va intelegeti bine cu tatal, nu conteaza ca aveti autoritate parentala comuna. Daca nu va intelegeti cu tatal, va trebui sa cereti in instanta suplinirea oricarui dezacord al acestuia, plecand de la scolarizare, pasaport, plecari in strainatate, tabere scolare, avocat ptr copilul dvoastra in caz de conflict pe pensie sau drept de legaturi personale etc.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Andreea_2003 Andreea_2003 ce inseamna , concret, exercitarea autoritatii parintesti, in comun de catre ambii parinti? ce trebuie sa stabileasca impreuna parintii? exercitarea ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)