avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna- program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna- program de vizita

daca in 2011 s a obtinut un program de vizita,se poate deschide proces acum pt custodie comuna??si daca da cat ajunge un astfel de proces??

[ nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:32, 5 Iunie 2014
cudtodia comuna acum este regula si inseamna ca parintii iau decizii comune in privinta copilului desi copilul ramane in continuare cu domiciliul la unul dintre parintii sai, ceolalat parinte avand drept de vizita - relatii cu minorul si obligatie de plata pensie.
cumva nu se intampla asta in speta dvs???
cd a avut loc divortul s a stabilit custodia copilului mamei.am dat o in judecata mai tarziu ca sa obtin drept de vizita dar copilul fiind prea mic nu mi s a dat mare lucru din ce am cerut eu.pensie ii platesc dar as dori sa cer alt program de vizita acum cd copilul a mai crescut.cum procedez:drept de vizita mai mare sau custodie comuna??
v-am explicat de inseamna custodie comuna, dupa cum se observa nu are legatura cu vizita.
modificarea programului de vizita puteti face amiabil prin notar sau mediator sau pe cale judecatoreasca.
Asa cum a precizat si colega av custodie comuna este regula dvs doriti modificarea programului de vizita avind in vedere ca s a schimbat situatia prin cresterea copilului ,cu o aparare calificata posibil sa obtineti o modificarea a acestui program dar trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte ce il privesc strict pe minor .....distanta ,programul scolar activ extrascolare etc ...
Puteti deschide proces pentru largirea programului de vizita si pentru autoritate parinteasca in comun.
Motivati ca a crescut copilul si este mai autonom deci poate petrece mai mult timp cu dvs fara prezenta persoanei care il ingrijeste in mod curent. Trebuie sa demonstrati ca sunteti implicat si interesat de cresterea, educarea si buna dezvoltare a copilului.
Dureaza intre 3 luni si un an, in functie de cat de in conflict sunteti cu mama. Din cauza acestei durate vi se recomanda sa incercati sa rezolvati problema mai intai in afara salii de judecata - la mediator sau (daca se poate) doar prin discutie cu mama, poate chiar e de acord sa aveti un program mai extins ( ma indoiesc, dar e o optiune) - si sa lasati procesul ca ultima optiune.
Insa mergeti la un avocat macar pentru o consultatie in care sa-i prezentati situatia cat mai aproape de realitate si sa va sfatuiasca.

Alte discuții în legătură

Custodie unica Dragos03 Dragos03 Buna ziua Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta . Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca mama locuieste in strainatate raduanacris raduanacris buna ziua.se poate obtine custodie comuna atunci cand mama locuieste in strainatate?copilul este la scoala.multumesc (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)