avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna daca mama locuieste in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna daca mama locuieste in strainatate

buna ziua.se poate obtine custodie comuna atunci cand mama locuieste in strainatate?copilul este la scoala.multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:45, 24 Iulie 2013
Faptul ca locuieste in strainatate nu e un motiv pt ca parintii sa nu exercite impreuna autoritatea parinteasca. Conteaza mai mult care e relatia dintre mama si copil, cat se ingrijeste de copil..
Dar poate fi motiv pentru admiterea unei cereri de exercitare autoritate exclusiva. Depinde care este interesul minorului.
mama ar dori custodie comuna,dar cum este posibil?care ar fi timpul alocat copilului daca ea nu este in tara si nici nu doreste sa vina sa locuiasca aici?cu ce o ajuta pe ea?ca nu inteleg
.multumesc
Trebuie sa stiti ca, conform legii, custodia comuna este regula. Doar in mod exceptional se acorda autoritatea parinteasca exclusiva doar unuia dintre parinti.
Este normal sa isi doreasca custodie comuna, sa aiba dreptul sa ia minorul in vizita la ea, in conformitate cu un program anume stabilit. Poate vrea chiar ca domiciliul minorului sa fie stabilit la mama. In cele mai multe cazuri, este cel mai bine pentru minor sa locuiasca cu mama.
Daca vreti, dati mai multe detalii despre situatie.. de ce locuieste in strainatate, de cand, care e relatia ei cu copilul, sunteti casatoriti, de cand cresteti dvs copilul.. etc, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)