avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna- program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna- program de vizita

daca in 2011 s a obtinut un program de vizita,se poate deschide proces acum pt custodie comuna??si daca da cat ajunge un astfel de proces??

[ nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:32, 5 Iunie 2014
Nu sunt in relatii bune cu mama copilului deci cade prima optiune.eu daca sunt in alta tara cum sa fac dovezi ca ma intereseaza copilul si tot ce include autoritatea comuna?
Dragă tătic, plata pensiei alimentare e dreptul copilului.
Autoritatea părintească comună înseamnă, printre altele, să hotărâţi împreună la care grădiniţă să meargă minorul, la care medic de familie, ce activităţi să facă în afara grădiniţei/şcolii, etc. A fi părinte nu înseamnă doar a vira contravaloarea a 40 de euro lunar într-un cont, ci înseamnă să-i ştergi lacrimile copilului când plânge, să te bucuri de noul desen dedicat ţie, să-l duci la doctor când îl doare burtica, să repari geamul vecinului, spart de mingea în care a dat copilul, să-i ştergi mucii din nas, să fii mereu lângă el...
Locuind în străinătate, departe de copil, legătura e virtuală şi copilul nu poate dezvolta acel sentiment de ataşament asiguratoriu pe care-l are cu părintele care-l îngrijeşte zi de zi.
Bineînţeles, fiind tată biologic, aveţi dreptul legal de a întreţine legături cu copilul, totul este ca şi copilul să se simtă confortabil în prezenţa dvs.
Puteţi deschide proces pentru program de vizită lărgit şi funcţie de istoricul relaţiei dintre dvs. şi copil, instanţa va decide. Durează destul de mult, mai ales că locuiţi în ţări diferite, implică costuri consistente şi consum de nervi.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
Martonze, utilizator
Daca sunteti in alta tara si nu va puteti implica in cresterea copilului ... la ce ii foloseste copilului sa exercitati autoritatea parinteasca in comun?
Cereti doar largirea programului de vizita, dar daca nu sunteti in tara cum o sa il aplicati?
Ganditi si cereti o solutie care sa se poata si aplica in practica, altfel doar cheltuiti bani si nervi si ii daunati copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica Dragos03 Dragos03 Buna ziua Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta . Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca mama locuieste in strainatate raduanacris raduanacris buna ziua.se poate obtine custodie comuna atunci cand mama locuieste in strainatate?copilul este la scoala.multumesc (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)