avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua! as avea si eu cateva lucruri de lamurit in legatura cu un divort si custodia copilului.Eu sunt cu sotul meu de 10 ani impreuna si casatoriti de 3.Avem un copil minor de 2 ani,stau in casa socrilor.Am horatat de comun acord sa divortam din cauza neintelegerilor si certurilor ,dar nu ne intelegem in legatura cu copilul.Eu sunt educatoare necalificata,si urmez o facultate in domeniu.Alte venituri nu am decat salariul de 937 lei....Sotul meu are deschis o sala de jocuri de noroc...care nu prea merge....As vrea sa stiu ce sanse am sa pot obtine custodia copilului?El ma ameninta ca imi ia copilul,deoarece nu am venit
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
În primul rând, dvs. aveţi venit şi cuantumul venitului nu este un criteriu determinant pentru stabilirea domiciliului copilului.
Dvs. trebuie să arătaţi că aveţi unde locui cu copilul, acolo unde se va face o anchetă psihosocială.
Cu luatul copilului, în condiţiile actuale, nici unul din părinţi nu poate lua legal copilul, fiindcă se stabileşte autoritatea părintească comună , domiciliul la unul din părinţi şi program de relaţii personale cu minorul pentru celălalt părinte.
Vă dau un exemplu de program de relaţii stabilit recent pentru un minor cu domiciliul la mama:
-prima şi a treia săptămână din lună, de vineri până duminică la tata
-în săptămânile fără weekend la tata, trei zile consecutive, la alegere, cu tata
-în săptămânile cu weekend, 3 zile câte 3 ore de la 16 la 19 la tata
-sărbătorile, jumătate la mama, jumătate la tata
-vacanţele:jumătate la mama, jumătate la tata, vara 2 săptămâni la mama, 2 săptămâni la tata, alternativ.
După cum observaţi, copilul are doar scriptic domiciliul la unul din părinţi, fiindcă el va fi când la unul, când la altul.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
Martonze, utilizator
Unde veți locui după divorț?
Acesta este aspectul esențial.
la parintii mei....el este foarte violet ,am avut parte de cateva scene graznice....
Pt violenta puteti solicita un ordin de protectie, fie cu evacuarea agresorului din locuinta, fie plecati dvs si interdictia de a se apropia de dvs si de locul dvs de munca. Trebuie insa sa aveti dovezi (martori, certificat IML, plangeri la politie, apeluri 112 etc).

Nu e obligatoriu sa aveti venit, tatal fiind oricum obligat sa contribuie la intretinerea propriului copil.

Ceea ce e important este o locuinta stabila si adecvata cresterii minorului, precum si existenta unor persoane care sa il supravegheze cat sunteti la munca/facultate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului acordată tatalui danielcioca danielcioca Buna ziua. As dori si eu sa stiu ce șanse reale are un tata sa obțină custodia copiilor in condițiile in care nu e vorba de mama denaturata sau alte ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)