avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului acordată tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului acordată tatalui

Buna ziua. As dori si eu sa stiu ce șanse reale are un tata sa obțină custodia copiilor in condițiile in care nu e vorba de mama denaturata sau alte situații similare. Singura motivare ar fi ca in urma divortului mama lor nu va mai avea domiciliul in același oraș unde trăiesc ei acum, si nici posibilitate materială sa ii intretina asa cum trebuie.
La stabilirea domiciliului minorilor, instanta este obligata sa tina cont de interesul acestora.

Va hotara stabilirea domiciliului minorilor la parintele care are posibilitatea oferirii unor conditii optime de dezvoltare a acestora din punct de vedere fizic, psihic si material.

Se vor administra probe in acest sens, de catre ambele parti, in dovedirea acestor aspecte. Se va face si o ancheta psiho-sociala de catre Autoritatea tutelara de pe langa primaria in raza caruia se afla domiciliul parintelui care solicita stabilirea domiciliului minorilor.
Exercitarea autoritatii parintesti execlusive e una, stabilirea locuintei la dvs e o alta problema.

Pt custodie exclusiva nu aveti sanse daca situatia este cea descrisa de dvs mai sus, veti exercita impreuna custodia.

E posibil sa aveti ceva sanse sa le stabiliti locuinta la dvs, mai ales daca este domiciliul lor stabil de pana acum.
Ce inseamna sa ii intretina asa cum trebuie ? Una e sa nu aiba strictul necesar sa bantuie pe ulita cu un codru de paine capatat de la vecina si alta sa mai scada din nivelul d etrai pe care l-au avut.
Conteaza fata de care parinte sunt mai atasati, cine se ocupa de ei, banii conteaza mai putin. Vor beneficia si de intretinere din partea tatalui, ambii raspund in solidar la intretinerea copiilor.
Conteaza si varsta si cum i-ar afecta mutarea in alt oras.
Buna ziua! Multumesc de răspuns . Nu ma gândesc la custodia totala, doar sa fiu părinte rezident. Sa locuiască cu mine, iar ea sa aibă custodia standard. Cand spuneam mai devreme ca nu ii poate întreține cum trebuie ma refeream la faptul ca nu are nici un venit, si atunci daca ii intretin eu, de ce sa Nu locuiască cu mine. Unul dintre copii are 9 ani si nu vrea sa se mute in alt oras. Dorește sa locuiască in continuare acolo. Celălalt are doar 3 ani.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
danielcioca, utilizator
Eu as zice ca aveti sanse (mai ales pentru copilul cel mare, care este inscris deja la o scoala) insa trebuie sa demonstrati ca va puteti ocupa de ei.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Divort cu 1 copil minor si partaj gigi94 gigi94 buna ziua. va explic pe scurt situatia mea: acum cateva zile sotia cu care sunt casatorit de 16 ani imi spune cand eram la un restaurant ca a fasit pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, divorț de comun acord cearta doar între adulți ... R@duc R@duc Buna ziua, Divorț de comun acord cearta doar între Adulți un minor la mijloc custodie comuna domiciliu la mama (la părinți ei ) eu acceptând să ... (vezi toată discuția)