avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului acordată tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului acordată tatalui

Buna ziua. As dori si eu sa stiu ce șanse reale are un tata sa obțină custodia copiilor in condițiile in care nu e vorba de mama denaturata sau alte situații similare. Singura motivare ar fi ca in urma divortului mama lor nu va mai avea domiciliul in același oraș unde trăiesc ei acum, si nici posibilitate materială sa ii intretina asa cum trebuie.
instanta are ocazia sa asculte ambele parti, sa vada raportul autoritatii tutelare, astfel ca se va pronunta in interesul minorului asa cum il vede ea pe baza probelor- inscrisuri, martori etc.
Noi pe forum vedem doar mesajele dvs si situatia asa cum o descrieti dvs.
Pt a stabili domiciliul copilului la dvs ati avea ca plus faptul ca nu isi schimba copilul domiciliul, ca e atasat de dvs, ca aveti un job stabil. In minus ar fi varsta copilului, faptul ca lipsiti la cate 3 luni.
Iar in dezavantajul mamei ar fi ca nu are job ceea ce e relativ si ca schimba locuinta copilului .. ceea ce poate fi depasit, copii se adapteaza usor.
Ganditi-va la un program de vizita, cum l-ati vrea daca minorul va sta la mama.
Puteti incerca sa apelati la mediere, poate un mediator va aduce la un numitor comun.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Divort cu 1 copil minor si partaj gigi94 gigi94 buna ziua. va explic pe scurt situatia mea: acum cateva zile sotia cu care sunt casatorit de 16 ani imi spune cand eram la un restaurant ca a fasit pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, divorț de comun acord cearta doar între adulți ... R@duc R@duc Buna ziua, Divorț de comun acord cearta doar între Adulți un minor la mijloc custodie comuna domiciliu la mama (la părinți ei ) eu acceptând să ... (vezi toată discuția)