avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 1 copil minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 1 copil minor si partaj

buna ziua. va explic pe scurt situatia mea: acum cateva zile sotia cu care sunt casatorit de 16 ani imi spune cand eram la un restaurant ca a fasit pe altcineva si ca ar fi bine sa ne despartim intrucat ei sunt impreuna de aproape 1 an si au planuri serioase. mentionez ca avem un copil de 12 ani , un apartament cumparat din banii de la nunta . o masina luata acum 4 ani si 3 credite. i-am zis ca plec prin magazine sa imi revin si pana ajung eu acasa ar fi bine sa plece la noua ei iubire, fapt care s-a si intamplat.(probabil ca abia astepta sa fie cat mai mult impreuna si nu stia cum).Ea sta cu el de cateva zile si spune ca acum vrea si baiatul , pe care nu vreau sa il las sa locuiasca cu ei. I-am propus divortul la notar cu copilul la mine si drept de vizite cand vrea si cum vrea si partajul mai tarziu. Ce sanse as avea in instanta sa castig ca baiatul sa locuiasca cu mine ? Cum pot dovevi instantei ca a parasit domiciliu ? si nu e o mama atat de buna cum incearca sa apara . Mentionez ca soacra-mea este e partea mea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:53, 29 Aprilie 2015
revin , sotia nu e de acord ca baiatul sa stea la mine si probabil o sa ajungem la proces cu spalarea rufelor in public si bani cheltuiti.
In primul rand se va face o ancheta sociala de catre cei de la protectia copilului. Daca spuneti ca minorul are 12 ani asta inseamna ca va fi si ei ascultat si i se va cere parerea cu cine va dori sa locuiasca. Da, se poate sa divortati la notar de comun acord. Sunt de parere sa faceti si partajul ca sa nu mai fie necesar sa va mai infatisati din nou la notar sau la judecatorie. Din moment ce toti sunt de partea dvs. nu vad ce motive de ingrijorare puteti avea. Atata timp cat dvs. sunteti un om corect, care nu umbla prin baruri, nu isi negrijeaza familia, lucreaza cinstit si se ingrijeste de copil nu aveti de ce sa va faceti griji.
multumesc ptr raspuns. ea nu are ce sa imi reproseze doar faptul ca munceam prea mult si am scapat-o din ochi . si sora ei a zis ca ar tine cu mine , mai sunt parintii mei si sper multi altii. dar am inteles ca poate aduce martori si ea sa zica tot ce vor ... ! am vb cu ea si spunea ca ea am gonit-0 dar eu doar i-am sugerat ca ar fi bine sa plece la amant nu am fortat-o fizic sa iasa pe usa (nici nu eram acasa ). se poate spune ca a parasit copilul? daca nu ne intelegem si vrea sa traga de timp asteptand ca baiatul sa vrea la ea iar eu vreau sa-mi refac viata banuiesc ca trebuie sa deschid actiune impotriva ei.
Cred ca trebuie sa va ganditi si la ce vrea baiatul.. cu copilul ati discutat ?
In instanta va trebuie sa convingeti ca interesul copilului e sa ramana in casa , cu dvs.
Buna ziua.
in masa partajabila intra atat imobilul cat si masina, acestea fiind bunuri comune.
minorul are peste 10 ani, astfel incat, instanta va tine cont de parerea sa .
odata cu intrarea in vigoare a noului cod civil , respectiv 2011, instanta de judecata acorda custodie comuna ambilor parinti . binenteles, exista si exceptii de la aceasta regula , dar tb sa exsite motive intemeiate pt ca minorul sa fie incredintat doar unuia dintre parinti .

Alte discuții în legătură

Divort, 2 copii minori Andreiulmeu Andreiulmeu Buna ziua, Sunt un tata de 36 de ani, cu doi copii minori, de 4 si 6 ani, care doreste sa divorteze. Motivul principal este infidelitatea sotiei si secundar ... (vezi toată discuția)
Divort; incredintare copii; partaj valerica1 valerica1 am 2 copii, sunt in concediu de crestere a copilului.sotul are o legatura extraconjugala.ma ajuta la divort daca am dovezi in sensul acesta?ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa divortez ContSters310063 ContSters310063 sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand ... (vezi toată discuția)