avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Familie cu 1 copil de 3 ani (fetita).
In cazul unui divort prin ordin judecatoresc,care sunt implicatiile in ceea ce priveste copilul?
Este nevoie ca parintii sa locuiasca impreuna pana cand se incheie divortul, sau cel putin pana cand se face cererea de divort.Daca mama se muta cu copilul in alta parte poate fi acuzata de parasire de domiciliu sau are alte implicatii negative?
Cel mai recent răspuns: CRISTA28 , utilizator 10:41, 2 Mai 2014
Nu este necesar ca părinții să locuiască împreună pe perioada divorțului, și nu poate fi acuzată de nimic dacă se mută din domiciliul conjugal, dacă își ia coplul cu ea.
Daca convietuirea sotilor nu mai poate continua, este chiar indicat ca mama sa isi gaseasca alta locuinta, pentru ca fetita sa nu asiste la certuri si tensiuni.
Este foarte important ca mama sa isi gasesca o locuinta in care sa existe conditii optime pt. cresterea si ingrijirea fetitei, intrucat in caz de divort se va efectua ancheta sociala la aceasta locuinta pt. a se constata daca exista aceste conditii.
Domiciliul comun are importanta doar in alegerea Judecatoriei care va judeca divortul, intrucat este competenta Judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor, chiar daca acestia nu mai locuiesc impreuna.
In momentul de fata cei doi parinti nu sunt divortati si nici nu au facut inca demersuri in acest sens.
Insa mama si copilul s-au mutat de la domiciliul comun (unde locuiau cu tatal copilului).
Deci, in cazul unui divort, mama nu poate fi acuzata de parasire de domiciliu.
Si nici nu se ia in calcul acest lucru in decizia judecatoreasca (daca va fi cazul) de custodie copil.
Nu, acest aspect nu este unul pe care sa il retina instanta.
Cu toate acestea este greu de spus cum vor evolua lucrurile in cursul unui proces si nici nu putem stii sigur ce va retine judecatorul in urma analizarii probelor ce se vor administra. Este foarte important ca mama sa isi pregateasca temeinic cererea si sa o motiveze, atat in drept cat si in fapt, pertinent si nu va avea probleme. Orice sustineri ale partii adverse trebuie demontate prin argumente concludente si care sa lamureasca pe deplin sustinerile mamei.
Care sunt pasii unui divort prin ordin judecatoresc?
Teoretic ambii parinti sunt de acord sa divorteze.Insa tatal sustine faptul ca el nu va depune niciodata actele pentru divort.Mai spune: "daca mama vrea divortul nu are decat sa depuna actele la judecatorie.El nu va face acest lucru."

Alte discuții în legătură

Divort cu minori dodi1402 dodi1402 Buna seara! As dori sa stiu care sunt pasii pt. divort cu doi copii( 3 ani, 3luni); cum va fi platita pensia alimentara; ma pot muta in chirie inainte de ... (vezi toată discuția)
Divort cosminache123 cosminache123 Buna ziua, As dori sa intentez sotului meu divort ( nu mai locuim impreuna de 2 ani) dar el are domiciliul in alt judet( arges) eu in alt judet( valcea).As ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului dupa divort mamazzz mamazzz Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si avem un copil de 4 ani. Locuim cu parintii sotului, in casa acestora fara sa fim proprietarii vreunei locuinte. Sunt ... (vezi toată discuția)