avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna seara! As dori sa stiu care sunt pasii pt. divort cu doi copii( 3 ani, 3luni); cum va fi platita pensia alimentara; ma pot muta in chirie inainte de divort cu copiii (nu ma inteleg cu sotul), fara sa afecteze in viitor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:51, 30 Decembrie 2013
Primul pas este sa faceti informarea privind avantajele medierii.
Fara aceasta etapa instanta va respinge actiunea ca inadmisibila.

Regula este custodia comuna iar pensia de intretinere se asigura in natura de parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorilor.

Daca doriti, va puteti muta din locuinta pana se pronunta divortul, pe motiv ca a devenit imposibila convietuirea cu acesta.
Puteti sa va mutati cu tot cu copii, apoi mergeti la mediator sa va informati despre mediere, poate ajungeti cu sotul la un acord in ce priveste divortul si va deveni mai simplu si mai rapid, daca nu ajungeti la un acord , mergeti mai departe si depuneti cererea de divort in instanta, eventual cereti divortul din culpa comuna. Odata cu divortul, cereti ca autoritatea parinteasca sa fie comuna, locuinta copiilor sa fie la dvs, tatal sa plateasca pensie 1/3 din salariul net, sa reveniti la numele anterior sau sa il pastrati pe asta. Cererea o depuneti la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun insotita de certificatul de casatorie in original, copie dupa buletin, certificatele de nastere ale copiilor, chitanta care atesta ca ati achitat taxa de timbru de 200 de lei ( o platiti unde va platiti la administratia financiara sau cec- depinde unde locuiti),dovada de la mediator ca ati participat la sedinta de informare. Pe calea ordonantei presedintiale cereti pensie si stabilirea locuintei copiilor la dvs.

nu este necesar sa mergeti la mediator neaparat. informarea aspupre medierii o poate face si avocaul dvs., sau chiar judecatorul la termen.
primul lucrru care ar trebui sa-l faceti este sa strangeti cat mai multe probe ( acte martori) pentru a va proba actiunea.

daca apreciati ca exista si vre-o sansa sa va intelegeti o puteti face fie la mediator, fie printr-o trqanzactie reactata de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat AmaliaPopescu AmaliaPopescu Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta ... (vezi toată discuția)
Divort refuzat lllucci lllucci Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului dupa divort mamazzz mamazzz Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si avem un copil de 4 ani. Locuim cu parintii sotului, in casa acestora fara sa fim proprietarii vreunei locuinte. Sunt ... (vezi toată discuția)