avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat

Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta mai rapid si ieftin.Nu vreau la notar deoarece am aflat ca va costa cam 400-500ron si nu dispun de banii acestia.Partaj nu doresc(nu avem ce imparti).In privinta copilului as dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara(el nu lucreaza),daca va primi pensia retroactiv>adik de la nastere si vizitele(inclusiv dreptul lui de a sta cu copilul).Tin sa mentionez ca eu momentan alaptez,deci nu cred k va putea lua copilul la el pentru cateva zile....X-(
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
AmaliaPopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:16, 29 Iunie 2013
In instanta fara avocat e mai ieftin, dar nu e rapid ca la notar. Puteti incheia un acord la mediator pe care sa-l depuneti in instanta. Mergeti la un mediator pt a va informa, veti afla si cat va costa.
Un acord la mediator presupune ca ati ajuns la consens si in ce priveste pensia, daca nu si va veti judeca , suma ce se va stabili nu va putea depasi 1/4 din salariul minim pe economie.
Pensie va plati de la data introducerii cererii.
Nu putem ajunge la mediator pentru ca nu am ajuns la nici un consens.el nici nu vrea sa divorteze,nici sa plateasca pensie alimentara.Cam cat timp ar dura divortul in cazul acesta?
Ce fel de cerere mai trebuie sa fac si unde s-o depun pt pensie alimentara?Sau se ia in considerare cererea de divort?Pt k acolo am scris si de pensie alimentara.
Ati depus deja cererea de divort?
Daca nu ati depus-o inca, va trebui totusi sa mergeti la un mediator pt ca va obliga legea, sa va informati despre avantajele medierii. Mediatorul va da un certificat pe care il veti atasa la dosar.
Nu stiu sa va zic cat dureaza daca nu va intelegeti.. poate un an, poate 2.
Nu trebuie sa faceti o alta cerere pt pensie, daca ziceti ca ati cerut deja.
Odata cu divortul se judeca si felul in care veti exercita autoritatea parinteasca dupa divort, locuinta copilului, pensie, numele dvs dupa casatorie.
Programul de vizita va fi adaptat varstei.

unde gasesc eu mediatorul asta si ma costa ceva?daca el nu vrea sa mearga tb sa merg singura?da,inteleg ca este mai complicat :(
Doar sa va informati si sa va dea acel certificat nu va costa, mediatorul va va explica mai bine care e procedura., daca sotul se prezinta si incepeti negocierile sigur ca va costa chiar daca nu ajungeti la un acord. Veti cauta pe internet mediator apropiat de locuinta / in sector/ localitatea dvs.

Alte discuții în legătură

Divort..va rog mult sa ma ajutati roberta-daria roberta-daria va rog mult sa-mi spuneti ce motive se pt invoca pt un divort amiabil.mentionez faptul ca adevaratul motiv pt care doresc sa divortez este faptul ca nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa divortez ContSters310063 ContSters310063 sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand ... (vezi toată discuția)
Divort refuzat lllucci lllucci Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)