avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu mai este valabila procura data minorului in vederea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu mai este valabila procura data minorului in vederea trecerii frontierei?

buna ziua.sunt divortat si impreuna cu fosta nevasta avem un copil.la divort custodia copilului ia fost incredintata ei.in hotararea definitiva si irevocabila nu au fost mentionate zile de vizita si in privinta asta ne_am inteles intr_e noi ca sa imi pot vedea copilul.in urma cu 9 luni ea sa hotarat sa plece cu copilul minor,in strainatate in vizita la sora ei.mi_am dat acordul pe o perioada de 6 luni intr_o procura la un notar public .acum perioada a fost cu mult depasita iar de 1 luna nu mai stiu nimic de copilul meu.mentionez ca platesc pensie de intretinere. si mi s_a spus ca nu pot face nimic sa imi pot aduce copilul in tara.ce pot face? va multumesc
Cat a trecut de cand a plecat? Copilul cati ani are, cum se simte acolo, ce face? Ce v-a spus ultimele dati cand ati vorbit cu el?

Situatia e prezentata incomplet, de aceea atatea intrebari.
copilul are 6 ani.e plecat de 9 luni.in acest timp am tinut legatura cu el doar telefonic.ultima data cand am vorbit cu el a fost acum o luna. si era bine.dupa aceea am incercat sa mai sun dar numarul e deconectat de la retea.probabil ca mamei nu i-au placut insistentele mele de a-mi aduce copilul in tara.imi zicea ca nu pot face nimic in privinta asta pentru ca nu se mai cere acordul tatalui la parasirea frontierei a minorului.
copilul nu e la scoala acolo iar mama nu stiu ce ocupatie are acolo
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Daca in procura respectiva ati dat dreptul mamei de a calatori in vacanta, pe o perioada determinata, atunci mama este in situatia de nerespectare a unei hotarari judecatoresti (presupun ca in hotarare a fost stabilit domiciliul monorului in Romania).
Daca procura da dreptul mamei de a se muta in strainatate, atunci mama nu este obligata sa se intoarca in tara.
Depinde foarte mult de formularea din procura, pe care ar trebui sa o puneti la dispozitia unui avocat pt. lamuriri suplimentare.
Cu toate acestea, in opinia mea este necesar sa formulati cerere de chemare in judecata impotriva mamei prin care sa solicitati incuviintare legaturi personale cu minorul prin vizitarea acestuia atat la domiciliul dvoastra cat si la cel al mamei, prin stabilirea unui program de vizitare (in week-end-uri, in vacanta, in timpul concediului dvoastra, de sarbatori etc.)
In acest fel mama va fi obligata sa respecte dreptul dvoastra de a avea relatii cu minorul.
Cum anume ati insistat sa aduceti copilul in tara? La 6 ani merge la gradinita? Acum e inscris in strainatate?
Timpul asta de 9 luni, a curs fara sa faceti demersuri juridice? Sper ca ati facut ceva, altfel mergeti rapid la un avocat.
Tind sa cred ca nici cand a plecat n-a avut nevoie de acordul dvs pentru calatorie caci spuneti ca are copilul incredintat spre crestere, caz in care are dreptate nu prea aveti ce sa-i faceti.
Formulati cerere pentru autoritate parinteasca in comun si program de vizita.

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor niculaucarmen niculaucarmen in urma unui divort, minorul rezultat in urma casatoriei a fost incredintat tatalui intrucat mama este plecata din tara. Mama a solicitat instantei sa i se ... (vezi toată discuția)
Vreu fetita inapoi bitzudain bitzudain buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in acest caz??? julius jr julius jr Doamna Romanca stabilita in Italia cu un copil minor{6 ani},provenit dintr-o casatorie anterioara,incredintat spre crestere si educare mamei sale prin ... (vezi toată discuția)