avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreu fetita inapoi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreu fetita inapoi

buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am facut o procura ca sa poata sa iasa cu fata din tara, dar problema este ca procura a expirat de mult si ea nu vrea sa vina cu fetita acasa.imi doresc sa ma puteti ajuta cu cateva sfaturi si sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa aduc fetitra acasa . va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:06, 29 Aprilie 2010
ce ati specificat in acea procura in momentul in care ati facut-o la notar?
am scris ca sunt de acort sa plece cu fata pe un an de zile. dar am uitat sa va specific ca eu am facut procura pe numele lui mama prietenei mele. dupa 6 luni de la procura a plecat si prietena mea . procura a expirat in noiebrie 2009. credeti ca am sanse sa mai vad fetita daca ele refuza sa vina in tara ?
buna ziua . daca doriti puteti cere in instanta incredintarea minorei spre crestere si educare .
daca veti avea castig de cauza mama minorei va fi obligata sa aduca copilul in tara .
ar trebui sa cereti o consultatie juridica unui avcoat .
fara procura valabila ea poate circula nestingherita prin Europa,poate veni in Romania dar nu mai poate pleca cu minora fara acordul dumneavoastra.Incercati sa o determinati sa vina cu minora in tara.Daca o sa faceti cerere pentru incredintarea minorei spre crestere si educare, avand in vedere varsta frageda a minorei nu aveti prea multe sanse sa va fie incredintata dumneavoastra spre crestere si educare dar cel putin puteti obtine un program de vizitare a minorei,cel putin in perioada vacantelor.
Daca minora este incredintata mamei printr- o hotararea judecatoreasca, puteti initia o actiune de reincredintare a minorei, iara daca minora nu este incredinatata mamei printr- o hotarare judecatoreasca puteti initia o actiune direct de incredintare a acesteia, cu un capat subsidiar de stabilire program de vizita in cazul in care primul capat de cerere nu va este admis.Acest cel de-al doilea capat de cerere poate fi solicitat si in cazul primei situatii.

Alte discuții în legătură

Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)