avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreu fetita inapoi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreu fetita inapoi

buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am facut o procura ca sa poata sa iasa cu fata din tara, dar problema este ca procura a expirat de mult si ea nu vrea sa vina cu fetita acasa.imi doresc sa ma puteti ajuta cu cateva sfaturi si sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa aduc fetitra acasa . va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:06, 29 Aprilie 2010
Da, trebuie sa solicitati si instanta de judecata sa va dea dreptul la vizita.
Ii intreb pe consultanti: o plangere penala impotriva celei careia i-a fost incredintat copilul cand a plecat din tzara – mama prietenei, in speta – nu e posibila?
Acea femeie, chiar bunica fiind, nu cred ca are dreptul sa “tzina” copilul acolo. Da, e si mama acolo – dar are tatal aceasta certitudine? Poate da, poate nu – dar poate merge pe ideea ca nu e sigur ca mama e alaturi de copil.
In plus, mama respectiva nu are o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului pentru a avea dreptul de a stabili domiciliul copilului unde vrea… necesitatea ei…
Cred ca printr-un proces ar putea fi obligata sa-si miste fizicul in tzara, cu tot cu minora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)