avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

in urma unui divort, minorul rezultat in urma casatoriei a fost incredintat tatalui intrucat mama este plecata din tara. Mama a solicitat instantei sa i se permita a lua legatura cu minorul, iar printr-o decizie civila instanta a admis cererea mamei de stabilire vizitare minor, conform careia mama poate lua minorul in strainatate in vacanta. Tatal copilului refuza sa dea declaratie notariala prin care isi da acordul cu plecarea copilului in strainatate. Cum putem actiona pt ca tatal sa respecte decizia instantei?? Putem formula o notificare catre tata, prin care ii cerem sa se prezinte la notariat pt a intocmi acea declaratie, iar in cazul in care refuza sa se prezinte sa formulam o plangere penala???? Ce alte solutii ar fi??? As dori si o speta asemanatoare.
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 09:51, 23 Iunie 2010
Puteti sa ii trimiteti o notificare prin care sa ii solicitati sa va puna la dispozitie respectiva declaratie necesara ca minorul sa poata iesi din tara.
Pentru ca nu isi da acordul, tatal savarseste un abuz de drept.
Va puteti adresa instantei de judecata care a pronuntat si hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit programul de vizitare, cu o cerere prin care sa stabilesca savarsirea abuzului de drept si sa suplineasca acordul acestuia pentru iesirea din tara a minorului.
In situatia in care hotararea judecatoreasca care stabileste programul de vizitare, se face si mentiunea ca mama il poate lua minorul la domiciliul ei din strainatate, este posibil ca tatal sa savarseasca infractiunea de nerespectare a unei hotarari judecatoresti.
in decizia instantei, este specificat faptul ca mama poate lua minorul in vacanta de la domiciliul tatalui, fara a se mentiona ca poate fi luat la domiciliul ei din strainatate.
pot formula precizari la cererea deja formulata pentru "program vizitare minor"???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca cu stabilirea domiciliu minor in strainatate Bella2018 Bella2018 Buna seara. Mi s-a dat in prima faza hotarare judecatoreasca cu stabilire domiciliu minor in strainatate si dupa apel la fel mi s-a dat castig de cauza. ... (vezi toată discuția)
Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara cllara cllara Buna ziua,sunt un nou utilizator si imi cer scuze daca subiectul acesta a fost deja dezbatut.Am urmarit pe forum consultatiile despre acest subiect si am ... (vezi toată discuția)