avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea minorului din tara

Buna ziua,sunt un nou utilizator si imi cer scuze daca subiectul acesta a fost deja dezbatut.Am urmarit pe forum consultatiile despre acest subiect si am inteles ca minorul nu poate fi scos din tara fara acordul ambilor parinti in cazul unei custodii comune; dar intrebarea mea e una concreta si anume: daca unul din parinti ( tatal in cazul acesta) refuza sa semneze o procura pt scoaterea minorului din tara nu exista totusi o forma de a-l scoate cu un act ce dovedeste intoarcerea lui in tara?
adica mi se pare foarte nedrept ca copilul sa fie lipsit de o vacanta doar pentru ca tatal nu vrea sa semneze o procura.Vreau sa imi vizitez sora in strainatate si nu pot fara aceasta procura; copilul meu e privat de ceva ce tatal lui nu isi permite sa ii ofere.Intarzie cu plata pensiei alimentare,nu respecta programul de vizita,nu vine sa o vada cu saptamainile si nici nu se intereseaza de ea si totusi nu putem lua nici o decizie fara consimtamantul lui ?
Exista vreo forma de a primi custodia completa ( acum avem custodie comuna) folosind toate motivele mai sus mentionate? Sunt dispusa sa renunt la plata pensiei alimentare doar pt a avea custodia completa asupra fiicei mele de 3 ani; se poate solicita asta sau e nevoie de o intelegere intre partiile implicate?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:06, 25 Iulie 2013
Apelati la instata pt a obtine o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui. Cereti incuviintare de la instanta ca minora sa isi poate vizita rudele insotita de dvs in fiecare vara in perioada ce-o doriti.
va multumesc pt raspuns.cat despre obtinerea custodiei complete exista vreo sansa invocand motivul ca nu se intereseasa de copil?
Doamna, in primul rand, ca sa obtineti prin instanta suplinirea semnaturii tatalui, trebuie sa dovediti ca domnul a refuzat sa va semneze acea declaratie, afirmatia dumneavoastra fara dovezi scrise nu este suficienta.
Prin procedura ordonantei presedintiale, care este o procedura de urgenta, trebuie , iar, sa dovediti acelasi lucru-refuzul domnului- dar si necesitatea urgentei, ceea ce, in cazul dvs., nu vad, sora din strainatate poate veni dansa in vizita la dvs., iar dvs. puteti merge in concediu in tara cu fetita, nu-i neaparat necesar sa mergeti in strainatate.
Revin, deci trebuie sa aveti refuzul repetat al tatalui pentru a pleca cu fetita. In acest scop, trebuie sa-i solicitati acceptul prin email, scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire, notificare prin agent procedural, etc.
NU aveti dreptul sa renuntati la pensia alimentara, acea pensie este dreptul copilului.
Motivele invocate de dvs. pentru obtinerea autoritatii parintesti unice nu sunt suficiente in fata instantei, neplata pensiei alimentare chiar in totalitate sau lipsa de la programul de vizita jumatate de an nu sunt argumente in favoarea autoritatii unice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura, drept de vizita Anairam94 Anairam94 Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână. Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul ... (vezi toată discuția)
O solutie paul_michis paul_michis am o fetita de 2 ani. mama ei a cerut incredintarea minorei ca sa ii faca pasaport si sa plece in strainatate. stiu sigur ca va chistiga, voi primi program ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- neplata pensie alina_20 alina_20 Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu ... (vezi toată discuția)