avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura, drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura, drept de vizita

Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână.
Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul (de pe procură ) de revenire în tară? Pur şi simplu nu se mai întoarce cu fata.

Părintii nu au fost căsătoriti. Până acum fetita a stat la tată, a venit mama ei din străinătate, a zis ca o ia o săptămână la ea acasă ( în RO) si nu a mai adus fata înapoi. Tatăl a dat-o în judecată pentru pensie alimentara ... iar ea cere custodie exclusivă. Sunt în proces, judecătorul a hotărât ca pana pe 25 octombrie (ca au intrat în vacanța), când e următoarea întâlnire la tribunal, fetita sa stea la mama şi tatăl are drept de vizită doar o data pe luna.
Nu se mai poate face nimic pana pe 25 octombrie ? Chiar nu isi poate vedea fata mai des din punct de vedere legal?
Si dacă mama nu îi permite vizite, el ce poate face din punct de vedere legal ?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:08, 2 August 2018
Buna seara
Ati formulat mai multe intrebari:
1. tata poate depune plangere penala pentru rapire internationala daca nu se mai intoarce cu minora
2.dupa noile norme legislative mama are sanse minime spre zero sa obtina custodia exclusiva, mai ales daca face gestul sa nu mai revina coform procurii
3. toate deoind mult si de varsta minorei- de la 10 ani sunt audiati de instanta
4. pana la termenul din 25 oct tatal poate, pe calea unei ordonante presedintiale sa obtina un program mai sustinut in ceea ce priceste vizitarea minorei
5. avand in vedere ca minora locuieste in mod obisnuit la tata, mama fiind in strainatate, tatal, pe langa pensie putea sa ceara la randul sau custodie excluaiva
Apel la ordonanta ca sa ia copilul inapoi sau sa aiba program de vizita mai stufos.
Daca iese acum din tara cu fetita, tatal are sanse spre 0 de domiciliu la el sau sa mai revada copilul.
Nu am spus apel la ordonanta, ci ordonanta prin care sa obtina un alt program pana la solutionarea cauzei.
Daca nu doreste sa semneze procura nimeni nu il poate obliga; dar mama poate cere instantei o hotarare care sa tina loc de consimtamantul tatalui. Toate deciziile se iau in interesul minorului si numai in interesul lui.
Ce se întâmplă dacă mama a plecat în străinătate si minorul a rămas în grija părinților concubinului , în casă concubinului ?
e o proba valoroasa in proces

Alte discuții în legătură

Custodie copil cristina_baza cristina_baza Buna ziua, in urma unei relatii de concubinaj am dat nastere unei fetite. Acum am procesul pentru custodia copilului, dar intentia mea este sa plec din tara ... (vezi toată discuția)
O solutie paul_michis paul_michis am o fetita de 2 ani. mama ei a cerut incredintarea minorei ca sa ii faca pasaport si sa plece in strainatate. stiu sigur ca va chistiga, voi primi program ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)