avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna- neplata pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna- neplata pensie

Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu custodia copilului si daca da ce pasi trebuiesc urmati va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina_20 , utilizator 10:27, 4 Martie 2014
Puteti, dar daca nu aveti motive intemeiate, nu convindeti instanta ca e in interesul copilului sau ca tatal exercita autoritatea parinteasca cu rea-credinta, veti pierde cu succes.
copilul locuieste in strainatate cu mine iar tatal lui nu plateste pensia alimentara nu stiu ce motive ar trebui sa am.
cum a ajuns minorul sa locuiasca in starinatate doar cu dumneavoastra ?
fostul sot mia semnat procura pana la 18 ani printre care si ca pot sal iau in strainatate
Atunci de ce doriţi autoritatea părintească unică? Puteţi circula liber, vă ocupaţi de copil cum doriţi-singura deosebire dintre autoritatea părintească unică şi cea comună este necesitatea semnăturii unui părinte pentru ca minorul să poată călători în afara ţării.
Programul de vizită e la fel, şi pensia alimentară.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru copil Camelia100 Camelia100 Buna ziua, As dori si eu niste lamuriri cu privire la pensia alimentara pentru copil. Am divortat la notar iar pentru copil s-a stabilit o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Procura copil MadalinaM1981 MadalinaM1981 Buna ziua. In urma divortului am cedat custodia total fostului sot, pentru copilul nostru. Copilul imi cere procura sa iasa din tara( are 14 ani). Mai pot ... (vezi toată discuția)