avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in 2008 am mai avut un copil. As dori ca si acest copil sa-mi fie incredintat ce demersuri ar tb sa fac si ce acte imi sunt necesare.
a doua pb ar fi daca fostul sot ar tb sa-mi plateasca pensia alimentara din urma pentru ambele minore
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:23, 15 Februarie 2013
Va adresati judecatoriei la fel ca si prima data, veti cere ca acest copil ca aiba domiciliul la dvs, pensie. Ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca, nu veti mai avea copilul in incredintare.
In ce priveste pensia restanta pt primul copil, puteti recupera doar pensie pe ultimii 3 ani prin executare silita, daca va adresati unui executor judecatoresc sa puna in executare hot
cine plateste executorul judecatoresc?


Adresati-va instantei de judecata, in vederea exercitarii autoritatii parintesti fata de cel de-al doilea copil al dumneavoastra.

Instanta de judecata va stabili, de asemenea, unde va fi domiciliul copilului minor si in ce cuantum va fi datorata pensia de intretinere.

Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept,asadar in vederea recuperarii sumelor de bani neplatite apelati la un executor judecatoresc, pentru a initia acte de executare vizand veniturile salariale sau bunurile detinute de catre debitorul obligatiei de intretinere.

Succes.


Doamna, ce pensie trebuie sa va achite din urma? Inca mai stati impreuna sau ba?
Cand s-a mutat daca s-a mutat si pe ce perioada vreti sa recuperati pensia?
Al doilea copil este recunoscut de tata? Ca altfel nu veti obtine plata pensiei alimentare.

Numai printr-o actiune in instanta veti obtine o custodie comuna (nu cred ca aveti motive intemeiate pt o custodie exclusiva) si plata unei pensii alimentare, insa numai de la data introducerii actiunii si nu retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara gettyme gettyme Buna ziua, in februarie 2008 prin hotarare judecatoreasca s-a pronuntat divortul si mi s-a incredintat custodia baietelului acum in varsta de 7 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere omama omama Buna ziua,am divortat in 2012,dupa pronuntare instanta a decis ca minorul sa ramana la domiciliul tatalui,iar eu sa platesc o pensie de intretinere de 1/4 din ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru "dupa divort" elvenlied elvenlied Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea ... (vezi toată discuția)