avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 intrebari pentru \\"dupa divort\\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 intrebari pentru "dupa divort"

Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea iar tot de comun acord stabilisem o suma simbolica pentru pensia alimentara pe care se angaja fosta sotie sa o plateasca si anume 300 RON/luna.Intrebarea mea este ce se intampla daca ea refuza sa mai achite pensia alimentara (stipulata si legalizata la notar in actele de divort).
Iar a 2-a intrebare , eu daca doresc sa imi schimb domiciliul in alt oras pot sa iau copilul cu mine fara probleme?sau am nevoie de acordul sotiei/autoritatii tutelare.
Cel mai recent răspuns: elvenlied , utilizator 16:32, 7 Iulie 2014
Buna ziua,
Daca nu achita pensia se considera abandon de familie adica este o chestiune penala.
Da, va puteti muta fara acordul sotiei.
Iar eu daca ma mut intai pentru a ma angaja si mai apoi sa aduc si copilul la mine,pot sa il imputernicesc pe tatal meu la notar pentru a avea si el "un cuvant de spus" in ceea ce priveste copilul?Si cum pot obtine tutela exclusiva?
Pt a face plangere penala va trebuie sa aveti o hot judecatoreasca. Insa in baza intelegerii dvs o puteti executa silit.
Va puteti schimba domiciliul cu tot cu copil cand doriti.
Pe cale judecatoreasca insa, domiciliul copilului va putea fi stabilit la mama, e de preferat sa va intelegeti cu mama cand luati hot de a va muta.
Tatal dvs poate avea un cuvant de spus in fata autoritatilor, nu si in fata mamei copilului ca nu delegati autoritatea parinteasca prin procuri tatalui dvs.



Eu cu fosta sotie nu ne intelegem deloc mai ales ca nu a interesat-o de copil si nu s-a tinut de cuvant cu privire la anumite lucruri stabilite intre noi de comun acord.Doresc sa imi mut domiciliul fara a avea acordul ei sau fara a sti deocamdata.Puteti sa imi spuneti ce ar putea sa faca daca afla ca m-am mutat si ea nu este de acord?am inteles ca trebuie sa instiintez autoritatea tutelara daca vreau sa schimb domiciliul dar daca nu vorbesc cu fosta sotie...ce ar putea sa faca ea ulterior?
ca va mutati ar trebui s-o instiintati pe mama, nu autoritatea tutelara.
Nu vreti s-o instiintati si afla, va poate actiona in judecata sau nu.
Daca va actioneaza in instanta, functie de ce cere, va trebui sa va aparati.

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor cu domiciliu in strainatate AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Acum un an am obtinut autoritatea parentala exclusiva pentru copilul meu minor si domiciliul minorului la adresa mea din Romania. In hotararea ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)
Custodie si pensie alimentara Flo123 Flo123 Divortat, sentinta definitiva si irevocabila, fetita a ramas la mama, eu platesc pensie alimentara. Dupa un an, fetita s-a mutat la mine, mama ei a plecat in ... (vezi toată discuția)