avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 intrebari pentru \\"dupa divort\\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 intrebari pentru "dupa divort"

Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea iar tot de comun acord stabilisem o suma simbolica pentru pensia alimentara pe care se angaja fosta sotie sa o plateasca si anume 300 RON/luna.Intrebarea mea este ce se intampla daca ea refuza sa mai achite pensia alimentara (stipulata si legalizata la notar in actele de divort).
Iar a 2-a intrebare , eu daca doresc sa imi schimb domiciliul in alt oras pot sa iau copilul cu mine fara probleme?sau am nevoie de acordul sotiei/autoritatii tutelare.
Cel mai recent răspuns: elvenlied , utilizator 16:32, 7 Iulie 2014
Si deci daca o anunt si ea nu e de acord,pot pana la urma sa o fac?Ea trebuie doar sa stie unde e copilul sau sa fie si de acord?Din cate am inteles nu am nevoie de acordul ei atata timp cat raman in tara,doar sa stie.
Trebuie sa stie, nu trebuie sa fie musai de acord. daca nu e de acord, se va adresa instantei.
Dvs va puteti muta ca nu sunteti arestat la domiciliu.
Am luat legatura cu fosta sotie si am intrebat-o de ce nu plateste pensia alimentara a copilului, iar ea mi-a raspuns ca refuza sa mai trimita vreun ban in contul meu si ca ii pune undeva deoparte doar pentru copil, desi in contractul notarial se specifica clar, ca mama se angajeaza la plata pensiei alimentare in contul tatalui cat si la cheltuielile legate de alimetatia si educatia minorului. Ce pot face in acest caz?
Daca va mutati fara sa o anuntati si ea se hotaraste sa apeleze la politie pentru a-si gasi copilul ... devine complicat.
Mai bine ii spuneti, eventual in scris, la ce adresa isi poate gasi copilul in caz ca se trezeste ca vrea sa fie parinte.

In legatura cu pensia de intretinere puteti sa treceti la executare silita in baza acordului notarial (obligatia de intretinere a copilului se refera la timpul prezent nu la ce nevoi va avea copilul peste 10 ani, daca vrea sa-i puna bani deoparte bravo ei, dar sa-i puna dupa ce isi indeplineste obligatiile prezente) si/sau sa deschideti proces pentru stabilirea pensiei alimentare prin hotarare judecatoreasca pe care sa cereti virarea sumelor direct de catre angajator.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
mirebire, utilizator
Tocmai am fost instiinta ca am fost dat in judecata de fosta sotie pentru custodie exclusiva. Motivele invocate sunt lipsa mea de interes fata de minor, ca minorul ar fi afectat psihic si emotional atat de mine cat si de tatal meu, ca as trai cu chirie in concubinaj la alta adresa decat cea la care se afla minorul, ca tatal meu care ma ajuta la cresterea minorului ar fi alcoolic, toate aceste motive fiind false si deci, neavand dovezi. Din cate stiti, cum decurge un astfel de proces de custodie exclusiva, in conditiile in care ambii parinti sunt foarte tineri si fara joburi? Eu de asemenea am pastrat toate mesajele primite de la fosta sotie in care aceasta refuza plata pensiei alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor cu domiciliu in strainatate AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Acum un an am obtinut autoritatea parentala exclusiva pentru copilul meu minor si domiciliul minorului la adresa mea din Romania. In hotararea ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)
Custodie si pensie alimentara Flo123 Flo123 Divortat, sentinta definitiva si irevocabila, fetita a ramas la mama, eu platesc pensie alimentara. Dupa un an, fetita s-a mutat la mine, mama ei a plecat in ... (vezi toată discuția)