avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minor cu domiciliu in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minor cu domiciliu in strainatate

Buna ziua,
Acum un an am obtinut autoritatea parentala exclusiva pentru copilul meu minor si domiciliul minorului la adresa mea din Romania.
In hotararea judecatoreasca ramasa definitiva este specificat ca am dreptul de a exercita autoritatea parentala exclusiva asupra copilului meu, cu domiciliul, la adresa mea din Romania, tatalui ramanandu-i numai dreptul de a-si exprima acordul in caz de adoptie.
Nu mai avem nici un contact cu el de atunci si nu mai stiu pe unde se afla.
De cateva luni ne-am mutat in Germania si as dori sa schimb domiciliu copilului meu in strainatate(vreau sa aplic pt pasaport cu domiciliu in strainatate si pt mine si pt el).
Ce este de facut?
Credeti ca o sa intampin dificultati in a obtine pasaportul cu domiciliu in strainatate, daca in actiunea judecatoreasca este specificata in clar adresa de domiciliul din Romania, chiar daca exercit autoritatea parentala exclusiva?

Multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:27, 29 Martie 2018
Nu veti intampina probleme. ACordul dvs este suficient pentru schimbarea domiciliului copilului.
Dumneavoastra exercitati autoritatea parinteasca, asupra minorului.

Autoritatea parinteasca presupune ansamblul de drepturi si obligatii pe care le aveti , in procesul de crestere si educare.

Dumneavoastra luati deciziile majore, in ceea ce priveste cresterea minorului.

Prin urmare, mutarea in strainatate a fost realizata in mod legal.

Prin urmare, dumneavoastra hotararati ce demersuri initiati in procesul de crestere si educare a minorului, fara a fi necesar a -l consulta pe fostul sot.

( chestiune care ar fi fost necesara in cadrul autoritatii comune).

Emiterea pasaportului individual pentru minor se realizeaza prin cererea expresa a dumneavoastra, chiar la CONSULATT/ AMBASADA.

Dumneavoastra il puteti instiinta pe fostul sot unde aveti stabilita resedinta, pentru a-si vizita copilul, daca are stabilit un program de vizitare.

Succes.

Multumesc frumos de raspuns.
O sa aplic pt pasaport, sperand ca nu o sa intampin probleme.

Tatal copilului meu nu are drept de vizitare(nu si-a dorit) si nici nu plateste pensie alimentara.
A renuntat benevol la exercitarea autoritatii parentale (a trimis o scrisoare ca intampinare la actionarea in judecata prin care specifica clar ca nu isi doreste acest lucru), pt ca a fi tata nu se incadra in planurile lui de viitor. Prin urmare nu consider necesar sa il mai anunt ca ne-am mutat.
In Romania a zis ca el nu calca niciodata, pt ca nu e in spatiul Schengen. Nu cred ca ar schimba cu nimic faptul ca ne-am mutat in Germania.

Cu stima.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
AncaM78, utilizator
Încercați să rezolvați fără proces deoarece e posibil sa rezolvați.
Sunt opinii si opinii pe acest aspect si daca nu reușiți cu hotărârea care o aveti puteți deschide un nou proces pentru stabilirea domiciliului în Germania.
Dacă el nu se prezintă la proces si nici nu are program de vizita aveti sanse bune sa castigati procesul.
Efectele juridice ale noilelor reglementări legale sunt interpretate în cel mai chip iar dreptul.de a cunoaște domiciliul minorului tatăl il.are si daca nu are program de vizita el având dreptul.de a vedea copilul si fara a avea program.
E mai complicat decat puteți percepe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ... sorana_g sorana_g daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ea in Austria sa muncesc acolo si sa-mi stabilesc domiciliul acolo, trebuie sa fac vreo actiune ... (vezi toată discuția)
Pasaport cu domiciliul in strainatate minor AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Acum un an am obtinut autoritatea parentala exclusiva pentru copilul meu minor si domiciliul minorului la adresa mea din Romania. In hotararea ... (vezi toată discuția)