avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune pensie alimentara minor

Bună ziua,
Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a părăsit pe mine şi fetiţa (în seara de Ajun) şi s-a mutat cu o altă femeie despre care am aflat mai apoi că avea relaţii intime de ceva timp. Am încercat să cădem de comun acord ca el să contribuie lunar la creşterea fetiţei cu o sumă de bani, dar până acum nu s-a ţinut de cuvânt. Mă chiunui singură, locuiesc la mama mea, sunt condiţii optime epntru creşterea copilului dar doresc să-l acţionez în instanţa pentru plata pensiei alimentare. De un timp mă ameninţa că îmi va lua copilul, că mă va compromote total etc.Mizerii care nu au fundament. Sfătuiţi-mă vă rog, pot cere pe lângă plata pensiei alimentare , încredinţarea minorei şi stabilirea domiciliului fetiţei la adresa la care locuim(la mama), adresa pe care o şi am în buletin.
Vă rog ajutaţi-mă.
Cel mai recent răspuns: ciancu , utilizator 12:38, 2 Octombrie 2014
Daca fetița este recunoscuta de tatăl ei, puteți solicita. Custodia va fi comuna. Investiți instanța cu o cerere de chemare in judecata si veți obține toate cele mentionate mai sus.
Fetiţa este recunoscuta de el.Deci nu pot cere să-mi fie mie încredinţată spre creştere şi educare doar mie.
Nu, nu va mai permite legea. Veti cere ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca sau numai dvs daca credeti ca aveti motive intemeiate, ca domiciliul copilului sa fie la dvs si ca tatal sa plateasca pensie.
Puteti cere numai pensie deocamdata.
Puteti cere si incredintarea (adica exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv) insa trebuie sa demonstrati de ce este in interesul copilului sa se intample acest lucru.
Cereti insa, pe langa stabilirea pensiei de intretinere, si stabilirea domiciliului fetitei la dvs.
ma puteti ajuta cu un model de actiune pentru pensie alimentara?javascript:void(0);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate să îmi ia fetița? Viola Banda Viola Banda Buna seara !Am o întrebare:fetița de 1 an și 1 luna este trecuta pe numele tatălui (nu suntem căsătoriți),noi doi nu ne mai i telegem.Prin rezultatul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sarkan sarkan Buna ziua ,am o prietena si de curand sa despartit de fostu ei barbat cu care nu a fost casatorita dar au o fetita de 4 anii inpreuna , ea doreste sa stie daca ... (vezi toată discuția)
Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)