avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si tatal fetei, iar acum ne am desp de o sapt si pana sa ne impacam el apucase sa deschida dosarul pt custodia fetitei, iar eu sunt foarte tensionata pt ca nu stiu ce sanse sunt la acest proces cine va castiga copilul . El nu lucreaza nici mama lui, traiesc din pensiile bunicilor lui iar la mine lucreaza si parintii si fratele . Spuneti.mi si mie in ce cosnat legea cum se aplica ?
Buna seara,
daca instanta va constata ca este in interesul minorei, se va pronunta in sensul admiterii autoritatii parintesti comune ( custodie, cum spuneti dvs, comuna) Acest lucru nu afeceteaza domiciliul minorei si parintelui caruio o sa i se incredinteze minorul. Adica, indiferent ca exercitati autoritatea parinteasca in comun, minora va ramane la dvs spre crestere si educare si cu domiciliul.
Deci nu se poate sa imi ia copilul . Atunci nu stiu pe ce se bazeaza ei ca altfel nu vad rostul de ce ma mai dat in judecata , probabil o fi zi ca fetita i se va incredinta lui definitiv
Copilul e prea mic acum ca sa il pierdeti dar aveti grija cum va judecati.
Puteti angaja si avocat ca sa aveti o siguranta mai mare.
Poate solicita intantei stabilirea unui program vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)
Poate să îmi ia fetița? Viola Banda Viola Banda Buna seara !Am o întrebare:fetița de 1 an și 1 luna este trecuta pe numele tatălui (nu suntem căsătoriți),noi doi nu ne mai i telegem.Prin rezultatul ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)