avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua ,am o prietena si de curand sa despartit de fostu ei barbat cu care nu a fost casatorita dar au o fetita de 4 anii inpreuna , ea doreste sa stie daca fetita are dreptu la o pensie alimentara din partea tatalui si unde trebuie sa apeleze mai exact si cu ce acte , (tatal e stabilit in italia ) multumesc
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 12:38, 18 Decembrie 2012
Pe cale judecatoreasca, tatal poate fi obligat la acordarea unei pensii alimentare, insa doar daca a recunoscut acest copil ca fiind al dumnealui.

Numai bine!
multumesc as mai avea inca o nelamurire daca tatal doreste sasi viziteze fetita si prietena mea nu e dispusa sai ofere aceasta ocazie pana nu se pronunta judecatoria , vrea sa stie daca fostu poate sa faca ceva in privinta asta??
Poate solicita instantei sa i se permita sa vada fetita pana la solutionarea dosarului de divort conform unui program sau nestingherit, pe calea unei ordonante presedintiale, dar asta nu inseamna ca i se va si admite asa cum va solicita.

Succes!
buna din nou ,revin cu o rugaminte am inteles ca exista o cerere sau un formular de complectat pentru al depune la tribunal as avea mare nevoie de el si nul gasesc online si vas ruga pe dumneavoastra daca puteti sa ma ajutati si o intrebare , vreau sa stiu daca trebuie sa depun aceste acte personal pentru ca in momentu de fata muncesc si nu prea am timp
Va multumesc
Domnule Presedinte,

Subsemnata, ............., domiciliata in ..., strada ,,,,chem in judecata pe numitul ............... cu domiciliul in....., strada....., jud. ...... pentru ca prin hotararea ce se va pronunta să il obligati la plata pensiei de întretinere de o pătrime din venitul lunar net, asa cum i se cuvine fiicei mele, .............., nascuta la data de ...................... . Solicit ca pensia de întretinere sa fie datorata odata cu data introducerii cererii si pana la majorat.

în fapt, am avut o relatie de concubinaj impreuna cu ..................., in perioada .................. din aceasta relatie născandu-se fiica noastra, in prezent in varsta de ......... ani.
Mentionez ca:
- scrieti cine a avut grija de copil de cand cei doi s-au despartit
- scrieti daca minora a avut sau nu legaturi cu tatal ei
- scrieti daca acesta a mai trimis sau nu bani pentru intretinerea copilului

In drep timi intemeiez prezenta cerere pe art 499,524, 525 (1),529, 530, 532(1) din Noul Cod Civil

Atasez prezentei cereri următoarele documente:
- copie act de identitate mama copilului
- copie după certificatul de nastere al copilului
- dovezi de venit ale concubinului (in lipsa lor e suficienta adresa de la locul de munca din Germania si numele angajatorului caruia instanta ii poate cere adeverinta de venit)

Sper ca specialistii sa completeze sau sa corecteze ce am pus gresit.
Va atentionez ca nu sunt specialist.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita mariusnegrau27 mariusnegrau27 buna ziua am si eu o problema cu fosta concubina cu care am stat cinci ani inpreuna si avem o fetita inpreuna mama fetitei in trei ani de cand neam despartit ... (vezi toată discuția)