avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua ,am o prietena si de curand sa despartit de fostu ei barbat cu care nu a fost casatorita dar au o fetita de 4 anii inpreuna , ea doreste sa stie daca fetita are dreptu la o pensie alimentara din partea tatalui si unde trebuie sa apeleze mai exact si cu ce acte , (tatal e stabilit in italia ) multumesc
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 12:38, 18 Decembrie 2012
multumesc ,dar nu trebuie specificat ca doresc si custodia fetitei si formularul trebuie depus la judecatoria de unde are domiciliu tatal fetitei sau mama
De unde să fi știut eu că doriți și custodia, dacă nu ați scris nimic despre aceasta?:)

Cererea se depune la judecătoria de pe raza localitatii unde isi are domiciliul copilul.

Evident că se poate cere custodia copilului dar, dacă mama doreste să fie unicul părinte care deține custodia, ar trebui să dovediți că tatăl este un pericol pentru fată: că o bate, că e alcoolic, narcoman, ceea ce e foarte greu.
Puteti insă obtine stabilirea domiciliului copilului la domiciliul mamei., pentru a nu avea probleme pe viitor.

Vă rog să aveți în vedere și reacțiile părții adverse care poate cere un program de vizită foarte elaborat și strict, pe care veți avea obligația să îl respectați. De asemenea, există și pericolul ca, solicitând stabilirea copilului acasă la Dvs, să ... nu o obțineți iar fata să fie obligată să stea cu tatăl. Nu știm nimic despre tatăl copilului, de relația lui cu acesta, de condițiile pe care i le-ar putea oferi minorei spre creștere și educație.

Vi se face o anchetă socială acasă, pentru a se stabili condițiile în care trăiește copilul.
Dacă tatăl, nemulțumit de ceririle mamei, va solicita și el încredințarea copilului, nimic nu il poate opri sa se lupte pentru aceasta!

nota bene: nu îi puteți cere nimic tatălui copilului dacă numele acestuia nu figureaza pe certificatul de nastere al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita mariusnegrau27 mariusnegrau27 buna ziua am si eu o problema cu fosta concubina cu care am stat cinci ani inpreuna si avem o fetita inpreuna mama fetitei in trei ani de cand neam despartit ... (vezi toată discuția)