avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută ...

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ia fiecare de drumul lui . Întrebarea mea este la cine rămâne fetița ? Are dreptul sa mio ia de lângă mine ?
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
Danielaq, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 10:45, 6 Octombrie 2020
În această situație ar trebui să vă înțelegeți cu privire la domiciliul fetiței. Dacă nu vă înțelegeți, problema se poate rezolva printr-o acțiune în instanță. Teoretic, fetița fiind atât de mică, probabil va fi încredințată mamei, adică mama va primi custodia, cum se spune. Tatăl are dreptul de a avea legături personale cu fetița, de aceea ar putea solicita un program de vizită. Părinții au drepturi și obligații egale față de copilul lor. Niciunul nu are dreptul să îl priveze pe celălalt de drepturile prevăzute de lege. Dar se întâmplă adesea ca un copil să devină motivul unei lupte urâte, care îl va afecta pe copil foarte mult. De aceea, eu vă recomand să încercați și o mediere, unde să tranșați amiabil problema și să întocmiți iun plan parental foarte bun.
Faptul ca minora locuieste cu mama nu inseamna ca aceasta are si custodie si nici ca ii este incredintata. Este vorba doar de stabilirea domiciliului.
Autoritatea parinteasca se va exercita in comun de ambii parinti
Un copil atat de mic nu va fi despartit de mama decat in conditii extreme. Cel mai probabil veti exercita in comun autoritatea parinteasca si va ramane de stabilit - daca nu sunteti de acord - domiciliul minorei, pensia de intretinere si programul de vizitare.

Cel mai probabil aveti doar o presiune psihica din partea partenerului dvs caci e putin probabil ca un barbat sa se descurce cu un sugar. In plus, daca amandoi veti pune pe primul loc interesul superior al copilului, echilibrul emotional si bunastarea acestuia va veti da singuri solutiile spre a i fi bine copilei.

Luati legatura cu un avocat care sa va indrume si astfel gestionati stresul despartirii si litigiile posibile a interveni.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere prin care să solicitati ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs precum și obligarea tatalui de a achita o pensie de întreținere in procent de 25% din veniturile sale pana la majoratul copilului.
Tatăl poate obtine un program de vizita cu copilul, daca solicita, însă probabil acesta se va desfășura la domiciliul dvs având în vedere varsta frageda a fetitei.
Contactati un avocat si discutati pe larg toate aspectele juridice si etapele acestui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 ... BoangherGigi BoangherGigi Buna seara ! Doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 luni ! Dacă se despart (pt ca practic nu mai au planuri comune,se cearta zilnic ,au ajuns la ... (vezi toată discuția)
Custodie unica Dragos03 Dragos03 Buna ziua Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta . Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de ... (vezi toată discuția)